Home / Algemeen / Doelpuntenmachine Michael Lippens blijft bij Amstelveen

Doelpuntenmachine Michael Lippens blijft bij Amstelveen

Als er iemand dit seizoen kan scoren is dat Michael Lippens wel. De spits van Amstelveen Heemraad, uit de zaterdag derde klasse, die hier nu zijn eerste seizoen in het eerste speelt scoort aan de lopende band. Afgelopen weekend wist Lippens er zelfs zes in het netje te leggen. Ook staat Amstelveen Heemraad nu zes punten los van het op de tweede plaats staande Overbos.

Amstelveen heemraad staat nu boven aan in de zaterdag derde klasse B en is op weg naar het kampioenschap. Met 82 doelpunten dit seizoen is Amstelveen Heemraad met afstand de best scorende ploeg uit de competitie. Lippens heeft een groot aandeel in de doelpunten productie van de ploeg uit Amstelveen. Lippens heeft er dit seizoen al 28 doelpunten in liggen. Lippens: “We draaien als elftal goed en met het systeem van de trainer komen er telkens kansen voor de spits te liggen om te scoren. Dat werkt erg goed en ik weet de bal ook lekker te raken dit seizoen.” Lippens heeft sinds dit weekend ook een record bij de club gevestigd. Vanaf 1990 wist er niemand zo vaak te scoren als Lippens. Met nog zeven wedstrijden te gaan kan Lippens zijn record nog verder aanscherpen.

Lippens 3-1

Lippens die in de jeugd bij Amstelveen Heemraad is begonnen is dit seizoen na acht seizoenen weer terug gekeerd op het oude nest. Lippens: “Ik speelde in de jeugd al bij Amstelveen Heemraad tot en met de A junioren. Toen heb ik nog bij AFC een jaar gevoetbald waarna ik vijf seizoenen voor Roda ’23 en twee seizoenen voor NFC heb gespeeld. Met een groep van vijf vrienden hebben we toen besloten om weer terug naar Amstelveen Heemraad te gaan.”

In een gesprek over volgend seizoen heeft Lippens al aangegeven in Amstelveen te willen blijven. Lippens: “Ik heb in een gesprek aangegeven graag te willen blijven. Ik heb het hier erg goed naar mijn zin. Ik heb nu ook nog geen aanbiedingen van andere clubs gekregen. Ik wil alleen nooit, nooit zeggen en ik weet niet of ik nog andere aanbiedingen zal krijgen. Ik weet alleen wel dat als ik bij Amstelveen Heemraad blijf ik daar heel erg tevreden mee ben.”

 

Verslag: Rob Wiggerink

Foto: Hans van Beek  © 2013

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!