Mike Postma

Doelpuntenmachine Postma: “Heerlijk om in mijn eigen dorp te voetballen”

Mike Postma was afgelopen seizoen een van de uitblinkers bij Ilpendam. Hoewel de vereniging het vooral in de tweede seizoenhelft erg lastig kreeg, leken de doelpunten van Postma bijna een zekerheid. Met zeventien doelpunten was daar dan ook alle reden toe.

Sterk seizoen

De voetballer kijkt, buiten het coronavirus om, met een gemengd gevoel terug op het seizoen 2019-2020. “De eerste helft van het seizoen ging het behoorlijk goed. We deden mee om de bovenste drie plaatsen, terwijl we net waren gepromoveerd van de vierde naar derde klasse. Dat is dan natuurlijk een prachtige prestatie, zeker als je meedoet om de eerste periodetitel. Daarna is het echter snel bergafwaarts gegaan. Het ging minder met ons team en we behaalden niet meer zoveel punten. Dat is uiteraard jammer.”

Het was voor Postma mentaal soms niet even eenvoudig. Terwijl hij voorin zijn doelpunten bleef maken, kreeg zijn ploeg steeds vaker treffers tegen. Daarmee werden zijn eigen goals minder belangrijk. “Vroeger was ik zelf onderdeel van het centrale duo, dus ik heb het gevoel goed te weten hoe je moet verdedigen. Het is als spits dan pijnlijk als je zélf een doelpunt erin schiet, maar aan de andere kant twee goals tegen krijgt.”

Interesse

Tussen de zeventien treffers zaten een hoop mooie goals, maar één steekt daar tussenuit. “Ik beleefde een geweldige wedstrijd in het uitduel tegen Limmen (3-4 overwinning, red.), want ik scoorde toen een hattrick. De drie doelpunten die ik maakte waren met links, rechts en mijn hoofd. Eén treffer viel vanuit een solo vanaf de middenlijn waarbij ik meerdere tegenstanders wist te passeren. Ongetwijfeld is dat mijn mooiste doelpunt van het seizoen.”

Het sterke voetbaljaar leverde hem een hoop aandacht op van andere clubs. “Ik kreeg aanbiedingen om zelfs in de hoofdklasse te voetballen, maar dat is het niet voor mij. Ik heb een goed gesprek gehad met de nieuwe trainer. Remco Sint, die ik overigens veel succes wens bij zijn nieuwe club, vertrekt en Johnny Merks is volgend seizoen de eindverantwoordelijke. Bovendien spelen mijn vrienden bij Ilpendam en vind ik het gewoon erg leuk om met ze te voetballen. Het is een heerlijk vooruitzicht om ook volgend seizoen weer in mijn eigen dorp te spelen”, aldus Postma.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ilpendam

De Dijk weet talenten aan zich te binden

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)