Doelpuntenmachine Van Huisstede (Weesp) laat Meteoor kansloos

Vijf minuten voor tijd belandde een doelpoging van de bonkige spits van Meteoor Ferry Noordhuis bij de cornervlag. Het was typerend voor de streekderby in de zondag tweede klasse B tussen Meteoor en Weesp (0-4). De spits aan de andere kant, Jesse van Huisstede, had er inmiddels vier gemaakt en krikte zijn seizoenstotaal op naar achttien doelpunten.

“Een diepe buiging voor jou.”  Een supporter van Weesp complimenteerde Van Huisstede met zijn vier treffers toen hij richting de kleedkamer liep. De 22-jarige spits is in bloedvorm en leidt het topscorersklassement van Het Amsterdamsche Voetbal. “Ik krijg nu veel vertrouwen van de trainer. Mijn eerste jaar bij Weesp was nog heel erg wennen. Ik zat vorig seizoen ook vaker op de bank. Een spits heeft vertrouwen nodig en het is ook mooi om te zien dat mijn medespelers me nu zoeken. Ze gunnen me de reis naar Barcelona,” glimlachte Van Huisstede.

SLIDE Meteoor Weesp

Met name Thijs Visser had veel oog voor zijn spits. Zowel bij de derde als de vierde goal gaf hij de beslissende voorzet op Van Huisstede. Zeker bij het laatste doelpunt was goed te zien dat de topscorerstitel leeft bij het team. Na een prachtige actie langs twee verdedigers van Meteoor ging Visser alleen op de keeper af. In plaats van zelf te schieten legde hij de bal breed en was Van Huisstede er als de kippen bij om de bal in het doel te sliden. “Ik kreeg daarna nog een goede kans op mijn vijfde, maar vier is ook mooi. Bij Nederhorst heb ik er wel een keer vijf gemaakt.”

duel

De trainer van Weesp Mario Rijnsburger toonde zich zeer content met zijn afmaker. “Zijn gemiddelde is nu anderhalve goal per wedstrijd. Vorig jaar kwam hij over van Nederhorst uit de vierde klasse, dat was een aanpassingsjaar voor hem. Maar ik wist wel dat dit erin zat.”

1

Door de overwinning passeert Weesp Pancratius op de ranglijst en staan ze nu op de vierde plaats, met een achterstand van vier punten op koploper DCG. “Ik ben vooral blij dat we een keer de nul hebben gehouden, daar heb ik op gehamerd. We hebben het meest gescoord van de hele competitie, maar krijgen er ook te veel tegen,” zei Rijnsburger.

MET WEE

Door de verrassende overwinning van concurrent Buiksloot op Pancratius is Meteoor nu hekkensluiter. De club uit Amsterdam-Noord toonde zich machteloos gisteren tegen Weesp en de tweede klasse lijkt te hoog gegrepen. “We zijn twee jaar achter elkaar gepromoveerd, dus we wisten dat het een lastig jaar ging worden. Het is nu zaak om de sfeer positief te houden, anders wordt het een heel lang seizoen,” zei trainer Gerrie Breugem.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassepagina van zondag 2b.

Verslag: Sam Porskamp
Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)