Doelpuntloos gelijkspel voor Purmersteijn tegen koploper SJC

Zondag Hoofdklasser Purmersteijn is tegen koploper SJC blijven steken op 0-0. Met name in de tweede helft was de ploeg van Martin van Ophuizen de betere, alleen ontbrak het opnieuw aan koelbloedigheid in de afronding.

Op eigen veld wilden de Purmerenders de gasten uit Noordwijk onder druk zetten en dit resulteerde al snel in twee goede mogelijkheden voor Daniël Schermer. Eerst ging zijn kopbal over, even later was zijn schot een prooi voor doelman Kevin Schelvis. In het tweede deel van de eerste helft nam SJC, dat onder leiding staat van oud-profvoetballer Sjaak Polak, de touwtjes meer in handen. Stef van der Zalm zag zijn poging rakelings naast gaan en David Verweij zocht het doel te hoog bij een hoekschop.

Na de hervatting had Purmersteijn het overwicht. In de 57ste minuut kreeg het zelfs een strafschop toen linksback Alex Treuren door Schelvis werd afgestopt en de scheidsrechter gedecideerd naar de stip wees. De sluitpost herstelde zijn fout echter door de te zachte inzet van Schermer te keren.

De thuisploeg bleek druk uitoefenen en ontstonden er ook meerdere kansen. Yassin el Yaakoubi kwam aan de rechterkant goed door, maar zijn schot miste precisie. Ook Stefan van Wonderen kon even later de trekker niet overhalen. Schermer was opnieuw het dichtst bij een openingstreffer, alleen verdween zijn kopbal via een SJC-verdediger in de handen van de doelman. Het lukte Purmersteijn niet om in aanvallend opzicht het verschil te maken.

Veel schieten de Purmerenders niet op met dit gelijkspel. Purmersteijn staat op de negende plaats, slechts vier punten boven de nacompetitiestreep. Volgende week gaan zij op bezoek bij DHC in Delft om een einde te maken aan het uitcomplex. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.