Doelpuntrijk gelijkspel voor Legmeervogels en DCG

In de zondag tweede klasse B is Legmeervogels nog altijd ongeslagen. De ploeg van Jack Honsbeek sleepte op eigen veld tegen DCG diep in de blessuretijd een punt uit het vuur, waardoor het treffen in een doelpuntrijk 3-3 gelijkspel eindigde. DCG wacht nog altijd op de eerste overwinning dit seizoen.

De openingsfase was in Uithoorn voor DCG, maar nog zonder succes. In de eerste vijf minuten moest Legmeervogels-doelman Melle de Ruiter met een aantal goede reddingen zijn ploeg van een vroege achterstand behouden. Aan de andere kant was het wel raak. Damien de Vegt werd na een actie in het strafschopgebied van DCG neergehaald. De toegekende strafschop werd feilloos benut door Stefan Tichelaar.

Legmeervogels leek door te pakken, maar Tichelaar (net over het doel) en Lulinho Martins (schot geblokt) waren niet trefzeker. Dat lukte in de 24ste minuut wel. Na een combinatie tussen Mels Bos en Martins kwam de bal terecht bij Rowan Hogenboom, die de doelman van DCG het nakijken gaf. Met een 2-0 tussenstand ging het spel op en neer in een aantrekkelijke wedstrijd. DCG wist vlak voor rust de aansluiting te vinden. Van balverlies van Legmeervogels werd optimaal gebruik gemaakt door Burak Bulduk, die niet zelfzuchtig was en Omar Limon liet scoren: 2-1.

DCG voelde dat er meer te halen viel en zette na de rust Legmeervogels onder grote druk. De thuisploeg oogde onrustig, leed veel balverlies, maar probeerde er wel een paar keer gevaarlijk uit te komen. Een voorzet van Martins werd echter door Tichelaar langs de verkeerde kant van de paal geschoven. DCG bleef aandringen en kreeg loon naar werken toen binnen korte tijd via Limon en Bilal El Hajoui El Jaafari de 2-1 achterstand werd omgebogen in een 2-3 voorsprong.

Pas met die achterstand op het scorebord werd Legmeervogels wakker. Diep in de blessuretijd leverde dit nog de late gelijkmaker. Een verdediger van DCG ging opzichtig in de fout door met zijn hand een inzet van Jordy de Groot weg te tikken. De toegekende strafschop werd, net als bij de 1-0, verzilverd door Stefan Tichelaar: 3-3. Zo wist Legmeervogels zich nog laat in de wedstrijd naast DCG te komen. Met het doelpuntrijke gelijkspel leed de ploeg uit Uithoorn het eerste puntverlies, maar is het als nummer twee met zeven punten nog altijd ongeslagen. DCG wacht nog op de eerste overwinning dit seizoen en staat met twee punten op een teleurstellende twaalfde plaats.