Doemscenario voor NFC

NFC (zondag derde klasse) had er eigenlijk geen rekening meer mee gehouden maar de Amstelveners zijn uiteindelijk wel het kind van de rekening. De 1-2 nederlaag tegen AGB betekent dat de ploeg van Ton Bras senior de komende weken moet vechten om niet te degraderen.

Alle scenario’s werden afgelopen week op tafel gelegd maar het moest wel heel raar lopen wilde NFC zich niet direct veilig spelen. Het gebeurde dus toch. NFC verloor, zag VVA/Spartaan winnen (zie elders deze site), DCG won en DSS, dat verloor, had een beter doelsaldo dan de Amstelveners. En zo zaten vader en zoon Bras na afloop op een bankje met een gezicht als een zuurpruim. Bras senior: “Dit is zo’n domper. Eerst vorige week al toen VVA/Spartaan gelijk speelde tegen AGB en nu op doelsaldo veroordeeld worden tot de nacompetitie omdat DWS het laat af weten tegen VVA/Spartaan (7-1, red.). Met dit scenario had ik absoluut geen rekening gehouden.”

Bras junior, die in de loop van het seizoen zijn trainerschap inruilde voor die van speler, zat er net zo beduusd bij. Junior: “Dit is gewoon dramatisch. We hebben een hele goede inhaalslag gemaakt. Spartaan (tegen het gedegradeerde DWS, red.) en DCG speelde tegen ploegen die nergens meer om speelde. We konden het niet slechter treffen want AGB kon nog kampioen worden en die gingen er dus voor.”

Na de eerste 45 minuten was er niets aan de hand. AGB was beter maar de kansen waren voor NFC. Vlak na rust kwam NFC op voorsprong door een treffer van Tarik Bougzir maar nog geen minuut later was het uit een strafschop van Polat al weer gelijk. Bras junior: “Toen was er dus niets aan de hand want aan een punt hadden we genoeg. Ons doelsaldo was het slechtst van allemaal dus we mochten niet verliezen.”Ondertussen kreeg Bras senior langs de kant steeds te horen dat VVA/Spartaan maar bleef scoren. Toen Imrak er tien minuten voor tijd 1-2 van maakte werd er dus alles op alles gezet om gelijk te maken de nacompetitie te ontlopen. Van de Heuvel kreeg nog een goede kans maar de spits zag de bal van de lijn gehaald worden. De 1-2 zege van AGB leverde de ploegen van Senel Cebar niets om omdat RKDES (zie elders deze site) won van DSS en kampioen werd. Cebar: “Het stond daar heel lang 1-0 dus we wilden absoluut winnen omdat je maar nooit weet of het daar nog gelijk zou worden. Helaas voor ons en ook voor NFC liep het nu eenmaal anders. Wij gaan ons richten op de nacompetitie. Volgende week wacht OSM’75 en dan moeten we er weer staan.”

Voor NFC begint de nacompetitie volgende week zondag met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer. Spaarnwoude is de derde deelnemer in deze poule. Alleen de winnaar speelt komend seizoen in de derde klasse.

Foto: Karel Stevens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)