Dogan heeft na Türkiyemspor in Ankaraspor een nieuwe liefde gevonden

Hij was er een jaar uit geweest, maar sinds dit seizoen zit Cengiz Dogan weer op de bank bij Ankaraspor. De voormalig speler van Türkiyemspor staat momenteel met zijn team zelfs bovenaan in de zondag vierde klasse G.

“Alles mag, maar niets moet”, zegt Dogan als het woord ‘promotie’ ter spraken komt. “Bij ons staan de normen en waarden voorop en zijn we vooral druk bezig met het realiseren van een eigen clubhuis.” Ankaraspor is momenteel druk in gesprek met de gemeente om weer een eigen onderkomen te verwezenlijken. Tot die tijd maakt het gebruik van de accommodatie van SC Overamstel op Sportpark Middenmeer.

Dogan is naast trainer ook technisch manager van de club. “Ik ben zes jaar geleden bij de club terecht gekomen nadat mijn dochter hier ging voetballen. Toen raakte ik in gesprek met voorzitter Hajati Kulasiz en ben ik steeds enthousiaster geworden. De bedoeling is dat Serkan Yapici volgend jaar het trainerschap van mij overneemt. Tot die tijd doen we het samen.”

Ankaraspor, opgericht in 2003, bestaat uit negen seniorenelftallen en een jeugdteam. “Op zaterdag hebben we vijf teams die bestaan uit allemaal Nederlandse studenten. Op zondag zijn we meer een Turkse club. Het is prachtig om te zien hoe die verschillende culturen allemaal bij één club spelen. We zouden graag meer jeugd willen hebben, maar daar hebben we momenteel geen ruimte voor. Het is hoog tijd dat we weer een eigen clubhuis krijgen.” Ankaraspor, voorheen gehuisvest in het oude clubhuis van Sint Louis, is inmiddels weer drie jaar onderhuurder van Overamstel.

Twintig jaar was Dogan verbonden aan Türkiyemspor. Als speler maakte hij de grote successen van de club mee. “Toen in 2009 de rechtbank besloot dat het over was voor de club, heeft dat mij erg aangegrepen. Ik ben de club tot het eind trouw gebleven, maar op het moment dat het definitief over was, had ik het erg zwaar. Ik heb er letterlijk een beroerte aan overgehouden.”

Sinds 2011 zit hij, dankzij zijn dochter, bij Ankaraspor. En met succes. Dit jaar zou er zomaar eens een prijs gewonnen kunnen worden. Aanstaande zondag tegen Allen Weerbaar kan de eerste periode in de wacht gesleept worden. “Het is prachtig allemaal en we doen het goed. We hebben bijna een compleet nieuw elftal. We worden steeds meer een team. Als we bij de eerste vijf mee blijven doen, ben ik al heel tevreden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)