Doganay Goc helpt ZSGOWMS voorbij HBC

In de zondag derde klasse C is ZSGOWMS het seizoen voortvarend begonnen. Op bezoek bij HBC werd het 0-2 voor de ploeg van Murat Böke. Twee doelpunten van Doganay Goc waren genoeg voor de drie punten.

Terwijl het weer allesbehalve mee zat, zag Böke zijn ploeg wat weifelend beginnen. “De eerste wedstrijd, een beetje zenuwachtig, de competitie begint weer… Onze balcirculatie was net niet goed, de eindpass ook niet.” Wel had ZSGOWMS veel balbezit. Maar de Amsterdammers wisten niet door de linies van het goed georganiseerde HBC te breken, dat compact stond en op de counter loerde. In de eerste helft wist de Amsterdamse ploeg enkele malen tot een kans te komen, waaronder een kopkans van nieuwe aanwinst Sidney Schmeltz (o.a. ex-Willem II en -Sparta), maar tot scoren kwam het niet.

Na de rust brak ZSGOWMS vaker door over de linkerflank. Na een uur spelen bracht deze speelwijze eindelijk resultaat, nadat een dergelijke aanval door Doganay Goc in het doel werd gewerkt: 0-1. De Amsterdammers konden op zoek naar een tweede treffer om de wedstrijd op slot te gooien. In de eindfase werden ze daarbij geholpen door de keeper van HBC, die met een overtreding een penalty veroorzaakte. Goc nam de verantwoordelijkheid op zich en maakte vanaf de strafschopstip zijn tweede van de avond. ZSGOWMS besloot dat het zo goed was en trok met een meer controlerende speelwijze de overwinning over de streep.

“Voor iedereen, voor iedere ploeg is  de eerste wedstrijd winnen altijd lekker. Het liefst wil je heel makkelijk winnen. Maar zo’n makkelijke tegenstander was het niet, met genoeg ervaring achterin. Best wel moeilijk om daar doorheen te voetballen. Als je dan wint, moet je gewoon tevreden zijn,” besloot Böke. “Drie punten zijn altijd het belangrijkste.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)