Doganay Göc (ZSGOWMS): “Met kwaliteit alleen red je het niet”

Eindelijk krijgt Doganay Göc weer het vertrouwen in de basis. Na twee mindere seizoenen bij OFC deed de 21-jarige aanvallende middenvelder een stapje terug naar derdeklasser ZSGOWMS, waar hij als gelegenheidsspits direct indruk heeft gemaakt met zes doelpunten in de districtsbeker en eentje tijdens zijn competitiedebuut.

Bij afwezigheid van de andere spits (Chad de Jong, geblesseerd) werd Göc door trainer Murat Böke in de eerste weken in punt van de aanval geposteerd. “En het gaat best goed”, glimlacht hij. “Ik wil zoveel mogelijk scoren, zeker wanneer ik in de spits sta. Dan kan ik in de toekomst weer de stap hogerop maken. Het liefst met ZSGOWMS natuurlijk.”

Van de derde divisie naar de derde klasse was een behoorlijke stap terug. In Oostzaan bleef het voor Göc beperkt tot enkele invalbeurten. De stap van derdeklasser OSV naar toenmalige Hoofdklasser OFC bleek misschien te groot, moet hij achteraf bekennen. “Maar ik wilde voor mijn kans gaan. Ik heb heel veel geleerd tijdens trainingen en wedstrijden. Helaas maakte ik weinig minuten en werd de situatie er niet beter op voor mij.”

“Er werd mij aangeraden om weg te gaan, maar ik moest snel handelen omdat er nog weinig tijd was om over te stappen”, vervolgt de aanvaller. Via ploeggenoot Bilal el Yacoubi en oud-teamgenoot Jim Smit kwam hij in contact met ZSGOWMS. Ook tweedeklasser Pancratius toonde interesse. “Ik heb getwijfeld om toch te blijven bij OFC, alleen speel ik het liefst.” Göc raakte onder de indruk van de plannen van de Amsterdammers. “Ik ben hierheen gekomen om kampioen te worden. Met minder dan dat nemen wij geen genoegen.”

In de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen United/DAVO, werd er met een 1-1 gelijkspel vals gestart in de zondag derde klasse C. “Met de kwaliteiten die we hebben, zou dat moeten kunnen. Maar met kwaliteit alleen red je het niet. We moeten ons ‘koppie erbij houden en niet zoals tegen United/DAVO de concentratie verliezen.”

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)