Sinds de overwinning op AMVJ koerst AFC rechtstreeks af op de titel. Dit weekend moet het gebeuren tegen OSV. Foto Tom Poederbach

Dokkum en Faerber bezorgen AFC volle buit bij EVC

AFC heeft op bezoek bij EVC gedaan wat het moest doen. De ploeg van trainer Benno Nihom was met 2-3 te sterk voor de Edammers en blijft koploper in de zaterdag tweede klasse A. De Amsterdammers kwamen halverwege de eerste helft op achterstand. Door doelpunten van Mitchell Faerber en twee keer Floris Dokkum leek er vervolgens geen vuiltje aan de lucht voor de AFC. De roodzwarten vergaten hierna de trekker over te halen en de thuisclub kwam nog terug in de wedstrijd.

“De uitslag doet het spannender vermoeden dan het was”, waren de eerste woorden van Nihom over het duel. AFC begon matig aan de wedstrijd en kwam na ruim twintig minuten via de omschakeling op achterstand. Na deze treffer waren de gasten heer en meester. Faerber stelde op aangeven van Wessel Westerhof al snel orde op zaken en diezelfde Faerber bereidde de 1-2 van Dokkum voor. “Dit deed hij op fabelachtige wijze door meerdere spelers het bos in te sturen en bij de tweede paal Dokkum te bereiken, die binnen schoot.”

EVC AFC 2

Na de pauze ging AFC op sterke wijze op zoek naar de 1-3. Deze kwam er na een goed uur uit een vrije trap van Dokkum. “De eerste twintig minuten na rust waren fantastisch! De vrije trap van Dokkum paste daar perfect bij. Een prachtige vrije trap in de kruising.” AFC leek op rozen te zitten maar kreeg halverwege de tweede helft toch de 2-3 om de oren. “Het was wachten op de 1-4, we speelden goed en de kansen waren er. Dan scoren zij, mede door wat onrust in de organisatie na het geblesseerd uitvallen van Dave Weinstein. EVC gelooft er dan weer in en gaat pompen.”

EVC hoopte op meer, maar de grote kansen waren in het laatste kwart voor AFC. Onder andere Faerber en Malmberg hadden het duel definitief kunnen beslissen maar faalden in de afwerking. “We hebben het te lang spannend gehouden”, vindt Nihom. De drie punten kwamen niet meer in gevaar voor AFC. De laatste weken schort het, ondanks de drie treffers van vanmiddag, wel een beetje in de doelpunten. “We scoren minder dan dat we we deden. We hebben het soms ook wat moeilijker. Ploegen passen zich beter aan. Het zal ook weer lekker als Daan Brinkman (geblesseerd, red.) straks weer terug is. Het is prettig dat we wel gewoon winnen.”

EVC AFC 3

Door de zege blijft AFC met een beter doelsaldo dan AMVJ lijstaanvoerder in de zaterdag tweede klasse A. EDO lijkt na een nederlaag thuis tegen HBOK te zijn afgehaakt voor de titel. “Je kan nu met grote zekerheid zeggen dat de titelstrijd tussen ons en AMVJ gaat. Ik vind het wel vreemd dat AMVJ niet bezig is met een kampioenschap. Het is gewoon een goede ploeg en ik vind het apart dat zij zich in een underdogpositie schuiven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)