Foto: John Beckman

Dominant SDZ doet zichzelf bij tweede klasse-debuut bijna tekort

SDZ is uitstekend uit de startblokken geschoten. De nieuwkomer in de zondag tweede klasse B boekte op eigen veld een zeer fraaie overwinning op Elinkwijk. Nadat het met een 1-0 voorsprong lange tijd spannend bleef, stelde de ploeg van Kai Meeuwsse in de slotfase orde op zaken: 3-0.

In de rust was Meeuwsse verrast over het niveau dat zijn elftal haalde tegen Elinkwijk. “Ik was echt onder de indruk van Elinkwijk, het beste team waar wij dit seizoen tegen gespeeld hebben. Toch hebben we ze in de eerste helft overbluft”, zei de oefenmeester. Het resulteerde in een verdiende openingstreffer van Lennart Bril: 1-0. Dat de Amsterdammers vervolgens legio kansen onbenut lieten om het verschil groter te maken, kwam ze bijna duur te staan.

“Tijdens de pauze heb ik aangegeven dat we, in vergelijking met de derde klasse, nu op onze tenen moeten spelen om niks weg te geven”, vervolgde Meeuwsse. De tweede helft was amper drie minuten bezig toen Elinkwijk een enorme kans kreeg op de gelijkmaker. Okan Ozcelik verscheen oog-in-oog met SDZ-doelman Mitchel Vincken, waarbij laatstgenoemde als winnaar uit de strijd kwam. “Wij kwamen slecht de kleedkamer uit. Elinkwijk was ons een kwartier lang de baas en speelde ons helemaal weg.”

Met het inbrengen van ‘stabiele factor’ Fabian Munsterman kwam er na een kleine zeventig minuten weer balans bij de Amsterdammers. In de slotfase sloeg de thuisploeg vervolgens toe om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, wat SDZ in de eerste helft naliet. Op zijn twintigste verjaardag gaf invaller Cerezo Hartgers zichzelf een prettig cadeau met de 2-0, waarna Floris Reurts in blessuretijd de eindstand op 3-0 bepaalde. Meeuwsse: “Ik heb 65 minuten een dominant SDZ gezien, maar in fases zijn we ook kwetsbaar. Al is het wel een mooie start om mee te beginnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ