John Limon ziet zijn DCG met 0-2 verliezen van Velsen

Dominerend DCG verliest van Velsen

DCG domineerde vandaag tegen koploper Velsen het spel. Het was echter de koploper van derde klasse C die er met de winst van door ging. Op Sportpark Ookmeer werd het 0-2. Waar DCG veel aanvallen wist te plaatsen, fel voetbalde en totaal niet bang was voor de koploper uit Velsen, waren het toch de gasten die vandaag wél wisten te scoren.

In tegenstelling tot vorige week, toen DCG tegen VVA Spartaan een offday beleefde, speelden ze vandaag een goede wedstrijd. Vorige week had trainer John Limon zijn ongenoegen geuit en hoopte dat zijn team deze week kon laten zien wat ze echt in huis hadden. De toon werd meteen aan het begin van de wedstrijd gezet. Na vijf minuten spelen kwam de eerste grote kans voor DCG. Fernon Haselhoef kopte de bal hoog naar Shanon Schet  die de bal op zijn linkervoet aannam en hard richting de linkerhoek van het doel schoot. Als keeper Randy Eijkelenboom niet met een goede duik de bal uit het doel had gehouden was het vroeg feest geweest in Amsterdam.

Na deze actie vuurde DCG aanval op aanval af. Af en toe wat slordig, waardoor de kansen niet geheel werden benut. Gary Bouwmeester kreeg een paar keer de bal goed voor het doel; alleen stond doelman Randy Eijkelenboom sterk te keepen. Frustrerend voor de Amsterdammers, maar de bal wilde er niet in. Trainer Rob Spronk van Velsen merkte ook dat DCG geen gemakkelijke tegenstander was en dat het spel van Velsen moest veranderen. ‘Kom nou, ga eens feller spelen!’ klonk het vanaf de zijlijn. Bij Velsen leken ze te luisteren want wat volgde was de eerste goede aanval van Velsen. Erik Metgod speelde de bal op Henk Martens die links voor het doel stond. Deze schoot de bal in het zijnet. Daar kwam de Amsterdamse ploeg goed mee weg. Na deze aanval nam DCG het balbezit weer over, maar aangezien zij de bal er niet in kregen, was het bijna wachten op een counter. En die kwam er. In de 42e minuut nam Martin Wal een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Zijn bal kwam hoog het strafschopgebied in bij Steven van Wees die voor het doel stond. De bal was niet te pakken voor de keeper van DCG en werd in het doel geknikt. 0-1.

Velsen’s doelpuntenamkers Steven van Wees en Carlos Pereira

De verwachtingen na de rust waren hoog. Het spel was nog helemaal niet gespeeld en DCG ging vol voor de gelijkmaker. Binnen een paar minuten, waren er dan ook een paar knappe kansen. Marc de Graaf van DCG kwam snel op links opzetten en speelde de bal op Fernon Haselhoef die de bal bij Gary Bouwmeester voorlegde, die direct schoot. De keeper moest weer met een duik in actie komen en zorgde dat de bal over ging. De counter van Velsen die volgde, was ook niet ongevaarlijk. Carlos Pereira rende alleen een groot deel van de verdediging voorbij, maar was ongelukkig in de afronding en zo eindigde de bal in handen van de keeper. De kans die voor DCG volgde, was vooral spannend omdat de bal, die hard op het doel werd geschoten door Tarik Karim, uit de handen van de keeper viel. Hij wist echter zijn fout te herstellen, waardoor deze aanval met een sisser afliep.

Met nog een half uur te spelen liet Velsen de wedstrijd op zijn beloop gaan. De ploeg liep achteruit en gooide het op de verdediging. Dit tot ongenoegen van de trainer. ‘Actiever aan de bal, we doen te weinig!’. Als de ploeg al counterde, waren de tegenaanvallen afkomstig van de kleine Carlos Pereira die met veel snelheid een gevaar was voor de verdediging van DCG. Dit bleek ook in de 93e minuut toen de verdediging van DCG een fout maakte en de bal bij wisselspeler Marcel van Egmond uitkwam. Hij zag zijn medespeler Pereira vrij staan voor het doel en legde de bal voor. Het is één tegen één en Carlos maakte het af. 0-2. Een paar kansen voor Velsen en heel veel voor DCG. Het afmaken van de kansen.. daar zat het hem vandaag in.

John Limon ziet zijn DCG met 0-2 verliezen van Velsen

Trainer John Limon van DCG was zeer teleurgesteld. ‘Ik ben teleurgesteld over de uitslag niet over het spel van het team. Ik ben tevreden over het spel dat we hebben laten zien. Dit laat ook zien dat er progressie inzit. Ik heb tot het einde toe vertrouwen gehad in de gelijkmaker, maar bij voetbal hoort ook het afronden en daar hebben wij in gefaald.’

Trainer Rob Spronk van Velsen heeft de wedstrijd met samen geknepen billen beleefd. ‘We hebben het erg moeilijk gehad, DCG was een sterke tegenstander. Zij maakten het spel, gelukkig hadden wij een sterke verdediging en een hele goede keeper die er een paar mooie ballen uit heeft gehouden. Als de tegenstander niet scoort, komt er op een gegeven moment ruimte voor de counters. En de counters kwamen. Ik ben niet tevreden over ons spel, wel over het resultaat.’

Verslag  en foto’s Anouschka Nuijens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG