Don Guezen nieuwe trainer De Meteoor

Don Guezen (56) is met ingang van het seizoen 2016/2017 de trainer van zondag derdeklasser De Meteoor uit Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van 2015 kwamen club en trainer tot een overeenkomst voor een seizoen. Guezen komt over van competitiegenoot Ouderkerk.

Guezen: “Nadat ik op 18 december bekend had gemaakt dat ik mijn contract bij Ouderkerk niet zou verlengen ben ik door meerdere clubs benaderd. En dus ook door De Meteoor. De afgelopen dagen hebben we een paar gesprekken gehad en daar heb ik een erg goed gevoel aan over gehouden. Daarnaast is het maar vier minuten fietsen van mijn huis. Dat is natuurlijk ook ideaal.”

Don Guezen 2

Guezen sprak ook met scheidend trainer Gerrie Breugem, met wie hij samenwerkte bij HBOK, over de situatie bij De Meteoor. Guezen: “Ik heb me zeker goed laten informeren. Ik wil weten waar ik aan begin. Bij Meteoor is veel mogelijk en ze gaan ook steeds meer dingen rondom het elftal regelen. De faciliteiten worden steeds beter. De club beschikt over een groot aantal vrijwilligers die iets voor de club doen en ik heb in Louis Strobbe en (keeperstrainer) Rene Stemerdink twee goede assistenten.’

Zowel Meteoor als Ouderkerk komen uit in de zondag derde klasse. De club uit Ouderkerk lijkt meer ambities te hebben, maar toch kiest de oefenmeester uit Landsmeer voor De Meteoor. Guezen: “Ouderkerk is een grote club, een ‘sleeping giant’, maar er gaat daar te veel niet goed en ik kon dat niet veranderen. Ook had ik niet het volste vertrouwen van de spelers. Het is jammer dat het me niet gelukt is. Bij Meteoor krijg ik ook de ruimte om mijn voetbalschool verder uit te bouwen. Daarnaast heeft de club een goede lichting A-junioren. Ik denk dat er volgend jaar zo vier of vijf in het eerste kunnen spelen.”

Don Guezen peter Seijmour

Guezen zal zich bij de club uit Noord ook gaan bezighouden met het begeleiden van de jeugdtrainers. Met de keuze voor De Meteoor blijft de trainer ‘dicht bij zich zelf’ zoals hij zegt. Guezen: “De ambities van de club zijn misschien wat minder dan bij Ouderkerk, maar ook deze club kan in de toekomst weer een stap gaan maken richting de tweede klasse. Met de doorstroming van jeugdspelers en wat spelers van buitenaf waar ik in het verleden mee heb gewerkt kunnen we echt iets leuks neer gaan zetten bij De Meteoor.”

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)