Home / Algemeen / Don Guezen (Ouderkerk): “Wij zijn te goed om te degraderen”

Don Guezen (Ouderkerk): “Wij zijn te goed om te degraderen”

Door een 2-1 overwinning op concurrent De Meteoor is Ouderkerk voor heel even uit de degradatiezone in de zondag derde klasse C. De verschillen zijn klein, dus veilig zijn beide ploegen nog lang niet. Voor Ouderkerk-trainer Don Guezen was het een apart treffen, want hij speelde tegen zijn nieuwe club.

“Maar daar hou ik me niet mee bezig”, zegt de oefenmeester direct. “Ook niet met hun strijd voor lijfsbehoud. Ze staan nu net als wij veilig, maar de verschillen zijn nog erg klein. De Meteoor zal er ook nog even aan moeten trekken in de komende weken. Of zij er in zullen blijven? Dat ligt aan hunzelf.”

Hetzelfde geldt voor Ouderkerk. De promovendus kent een wisselvallig seizoen en kwam de laatste weken steeds meer in degradatienood. Daar zijn ze nu voor even uit: Ouderkerk heeft met nog vijf wedstrijden te gaan twee punten voorsprong op de nacompetitiestreep en vier op directe degradatie. “Maar als je ziet hoe wij voetballen tegen de concurrenten, word ik daar niet vrolijk van. Een wedstrijd als tegen IVV (2-1, red.) mag je gewoon niet verliezen. Zij hebben geen kans gekregen en winnen alsnog. Hoe dat komt? Mentaliteit.”

Foto: Peter Seijmour
Foto: Peter Seijmour

Het is een belangrijk punt dat voor Guezen de situatie bij de huidige nummer negen kenmerkt. “Voetballend horen wij in de top, maar er komt meer bij kijken. Ik wil iets meer dan leuk voetballen. Wij hebben kwalitatief een goede ploeg, maar het gaat vaak te makkelijk. Het zijn stuk voor stuk ideale schoonzonen en die willen voetballen op z’n Ouderkerks. Een stukje mentaliteit ontbreekt. Het moet allemaal mooi en als het niet loopt, durft niemand elkaar de waarheid te vertellen.”

Toch houdt Guezen er vertrouwen in dat hij Ouderkerk behoedt voor degradatie. “Wij spelen nog tegen vijf ploegen in het linkerrijtje (respectievelijk RODA ’23, OSV, Arsenal, Diemen en KDO), maar daar ben ik niet bang voor. Tegen de betere ploegen presteren wij namelijk goed. Onze concurrenten moeten nog tegen elkaar spelen, dus die zullen elkaar nog wel afslachten. Wij hebben nog negen punten nodig om ons veilig te spelen. En daarnaast zijn wij ook te goed om te degraderen.”

Foto boven: Mario Wormhoudt

Send this to a friend