Don Guezen per direct weg bij FC Purmerend

Don Guezen is per direct op non-actief gesteld als trainer van zondag derdeklasser FC Purmerend. De technische commissie van de club heeft er geen vertrouwen meer in dat de oefenmeester, die al bezig was aan zijn laatste maanden, de club kan behoeden voor degradatie.

Toen Guezen dinsdagmiddag een berichtje kreeg met de vraag of hij binnenkort kon afspreken om te praten over hoe het verder moest, zag hij de bui al hangen. Toch kwam de definitieve mededeling als een verrassing. “De spelersgroep is volledig naar mijn hand. De jongens waren zelf ook verbaasd waarom deze beslissing is genomen. Er was al wat onrust toen bekend werd dat ik niet zou blijven”, zegt hij. “Ik denk dat niemand hierbij gebaat is.”

Volgens Peter Lek (technische commissie) is er geen chemie meer. “Wij hebben er geen vertrouwen meer in dat hij de groep op de rails kan krijgen. Het boterde al een tijdje niet en het werd telkens uitgesteld in de hoop dat het nog goed zou komen. We hebben Don best veel tijd gegeven om er wat mee te doen, maar we merkten dat het niet beter werd.”

De tegenvallende resultaten spelen hier ook een rol in. FC Purmerend staat elfde in de zondag derde klasse B, slechts één punt boven de nacompetitiestreep. De laatste zege dateert van 7 oktober: 1-2 tegen Bergen. “Wij denken dat er veel meer inzit”, zegt Lek. Dat zal moeten gebeuren onder leiding van teammanager Vincent Gorter, die het seizoen afmaakt. Guezen: “Het is jammer, voor de jongens is het ook niet leuk. Ik heb tegen ze gezegd: ga zo door. Ik wens ze veel succes.”

Volgend seizoen staat Bart Hoogland voor de groep in Purmerend. Hij heeft momenteel nog de leiding over zaterdag eersteklasser BOL.

Archieffoto: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)