Foto Joh Beckman | Don Guezen vorig seizoen als trainer van De Meteoor

Don Guezen stopt bij De Meteoor wegens drukke werkzaamheden

Don Guezen en zondag vierdeklasser De Meteoor hebben bekend gemaakt hun samenwerking aan het eind van het seizoen te beëindigen. Wel praten beide partijen met elkaar om Guezen als jeugdtrainer voor de club te behouden. Guezen kan niet meer met 100% zijn taken als hoofdtrainer invullen en besloot daarom zijn contract niet te verlengen.

Guezen: “Ik heb dit jaar al een paar keer een training af moeten zeggen. Ik vind dat niet eerlijk tegenover mijn spelers. Ik verwacht van hun ook dat ze aanwezig zijn. Het wordt voor mij steeds lastiger om een eerste elftal te trainen en mijn andere werkzaamheden uit te voeren. Dan moet je gewoon eerlijk zijn naar jezelf en de club, en besluiten er mee te stoppen.”

Foto John Groeneweg: Dean Guezen

Guezen wil graag zijn zoon Dean ieder weekend in actie zien (hij speelt in Feyenoord onder-19) en er gaat steeds meer tijd zitten in zijn voetbalschool. “Spelers verdienen mijn volle aandacht. Ik zou het graag willen blijven doen, maar het is gewoon lastig. Ik wil graag iedere wedstrijd bij Dean kijken en mijn voetbalschool werpt ook zijn vruchten af. Veel spelers die bij mij begonnen zijn spelen nu bijvoorbeeld bij AZ of FC Groningen. Die willen ook de nodige begeleiding. Daar gaat veel tijd in zitten. Ik wil kijken of ik wat meer in de begeleiding van die spelers kan doen.”

Een eerste elftal lijkt er voor Guezen momenteel niet meer in te zitten. Hij wil het boek nog niet definitief dicht doen, maar het zou goed kunnen zijn dat De Meteoor zijn laatste club is waar hij een eerste elftal onder zijn hoede heeft. “Ik train nu ook diverse jeugdteams bij De Meteoor, maar in het weekend kan ik ze niet coachen. Dat moet eigenlijk wel, vind ik. Met De Meteoor ben ik nu in gesprek om te kijken hoe we dat volgend seizoen in kunnen vullen. Een eerste elftal zit er niet meer in, maar een jeugdelftal of bijvoorbeeld specialistentrainer zie ik zeker zitten.”

Foto boven John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)