Don Guezen: Voetbaldier.

De huidige trainer van HBOK, Don Guezen, is ook in deze vakantieweek volop met voetbal bezig. Met zijn voetbalschool Maradona organiseert hij momenteel een trainingskamp voor de jeugd van 5 tot en met 13 jaar op de velden van voetbalvereniging IVV in Landsmeer. Het geeft aan waar zijn passie ligt. Of het nu met jeugd of met volwassenen is, Guezen moet met voetbal bezig zijn. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met deze markante trainer, die op onze afspraak uiteraard in trainingspak kwam aanlopen.

De geboren en getogen Amsterdammer Guezen staat met zijn ploeg momenteel vijfde in de zaterdag tweede klasse A. Vorig jaar kende hij een minder jaar toen hij veel wedstrijden nipt verloor en degradatie uit de eerste klasse een feit was. Maar hij is het gewend om door de verschillende klasses te zwerven, ook als speler al.

Guezen:’In de jeugd moest ik kiezen tussen DWS en VVA. Ik vond de shirts van VVA mooier en daar ben ik dus gaan voetballen. Daarna naar FC Amsterdam tot Tonnie Bruins Slot mij belde voor Spartaan. Dat speelde toen hoofdklasse en ik haalde net niet het eerste. Bij Voorland in de derde klasse op zondag wel. Met een onkostenvergoeding heb ik daar een topjaar gehad. Bij DRC heb ik daarna nog zeven jaar eerste klasse gespeeld.’

IF

Er volgden nog meer clubs, waaronder DCG en Volewijckers, waar hij zijn eerste trainersdiploma haalde. Bij Sporting Noord haalde hij nog twee diploma’s, waarna het begin van zijn trainerscarrière een feit was.

Guezen:’Via de Kennemers kwam ik in Zwaag terecht als trainer van Westfriezen. We speelden tweede klasse en ik vond dat we goed voetbal speelde. We pakten zelfs een periode. Via Sporting Martinus, DWV en Wasmeer kwam ik uiteindelijk bij HBOK terecht, een club die goed bij mij past.’

En nu dus in combinatie met zijn voetbalschool Maradona.
Guezen:’Ja, die voetbalschool begon eigenlijk als geintje, maar het loopt goed. Ik ben altijd favoriet geweest van het Argentijnse voetbal. Het heeft een bepaalde hardheid waar ik van hou. Kinderen kunnen bij mij laagdrempelig meedoen. Iedereen is welkom. Ik regel ook vaak shirtjes en prijzen, vind ik leuk. Als die kinderen blij zijn is het al snel goed voor me.’

IF

Zaterdag aanstaande is het weer serieus aan de bak voor Guezen en zijn HBOK, wanneer NFC op bezoek komt. Wil HBOK aansluiting houden met de top dan moet er simpelweg gewonnen worden. Aan Guezen zal het niet liggen, hij zal weer met bezieling langs de lijn staan.

Voor voetbalschool Maradona kijk op:

http://www.voetbalschoolmaradona.nl/

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!