Home / Algemeen / Donderdag loting KNVB beker met AFC, Chabab en JOS Watergraafsmeer

Donderdag loting KNVB beker met AFC, Chabab en JOS Watergraafsmeer

Aanstaande donderdag (4 juli) zal op het KNVB complex in Zeist om 14:00 uur de loting plaatsvinden voor de landelijke KNVB beker.  Namens onze regio doen zitten de amateurclubs AFC, Chabab en JOS Watergraafsmeer in de kokers. DE loting is LIVE te volgen via het Youtube kanaal van de KNVB.

De loting zal worden verricht door competitieplanner Heinrich Welling en Luciano Narsingh (PSV). Aan het bekertoernooi doen 82 teams mee waaronder dus AFC, Chabab en JOS Watergraafsmeer.

De eerste ronde wordt gespeeld op woensdag 28 augustus door 36 amateur verenigingen. Het streven is om zoveel mogelijk wedstrijden tussen een zaterdag en een zondag team te laten plaatsvinden. De periodewinaars en kampioenen van de Topklasse stromen pas in de tweede ronde in, samen met de BVO’s. Ook worden vier andere amateurs clubs vrijgeloot voor het spelen van de eerste ronde.

De tweede ronde is op 24, 25 en 26 september. 64 clubs (winnaars 1e ronde, BVO’s en vrijgesteld en vrijgelote clubs stromen dan in) strijden om een plek bij de laatste 32. DE clubs die Europees Voetbal spelen mogen niet tegen elkaar loten.

De derde ronde is op 29, 30 en 31 oktober. De achtste finales zijn op 17, 18 en 19 december. De kwartfinales op 21, 22 en 23 januari 2014. De halvefinales zijn op 25, 26 of 27 maart en de finale in Rotterdam is op zondag 20 april (eerste Paasdag) om 18:00 uur.