Donny Geel schiet matig TOB naar zesde zege

TOB heeft ook de zesde wedstrijd in de zaterdag vierde klasse B weten te winnen. De ploeg van Remco van Twiller had in een knotsgekke wedstrijd de nodige moeite met Zaandijk: 6-4. De inmiddels 34-jarige good-old Donny Geel was uiteindelijk beslissend in een wedstrijd waarin het publiek met liefst tien goals de grote winnaar was.

Vooraf was het plan van de Amsterdammers om de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen. Dat liep helemaal anders. Zaandijk schoof overal op het veld spelers door, waar de thuisploeg veel moeite mee had. TOB was duidelijk zoekende en grossierde in verkeerde keuzes. De 0-1 in de vijftiende minuut was een logisch gevolg. Natano Wattimena mocht ongehinderd aanleggen en liet doelman Jeffrey Janssens vanaf 25 meter kansloos. Niet veel later hadden de Zaandijkers een mokerslag kunnen uitdelen. Door een communicatiefout ging Dennis Kruyver alleen op Janssens af, maar met een katachtige reactie behoedde de doelman van TOB zijn ploeg voor erger leed.

Na 23 minuten sloeg TOB bij de eerste de beste kans terug. Met een fraaie solo José Bebeto Ngeze bezorgde de bal na een fraaie solo bij Donny Geel, die de 1-1 aantekende. Hierna namen de bezoekers ook de leiding in handen. Uit een scrimmage schoot de achttienjarige Mucahit Bayar raak: 2-1. Lang mochten de Amsterdammers hier niet van genieten. De organisatorische wanorde op het middenveld was ondanks de voorsprong nog geen verleden tijd en TOB bleef achteruit lopen. Uit een voorzet van Robbin Haak kon Kruyver de 2-2 binnen koppen.

In de tweede helft was TOB een stuk strijdvaardiger. Dit leverde snel het gewenste resultaat op. Jordy Klein stuurde vier minuten na rust Geel de diepte in; een kans waar de spits wel raad mee wist. Weer vier minuten later leek de thuisploeg het duel te beslissen. Nu was Geel de aangever op Nick Koch: 4-2. De gasten gaven zich nog niet gewonnen. Met een uur op de klok had Zaandijk de aansluiting weer gevonden. Kruyver liet Janssens met een sierlijke boogbal kansloos: 4-3.

Het lukte TOB hierna om de marge weer naar twee te verhogen. Opnieuw was Geel met een assist belangrijk, nu op Michel Dol. Ook nu was de spanning nog niet uit de wedstrijd, want Zaandijk bleef terugkomen. Zeven minuten voor tijd mocht Wattimena weer aanleggen van buiten het strafschopgebied, om de 5-4 op het scorebord te zetten. De bezoekers zetten alles op alles om de gelijkmaker te forceren en gaven hierdoor achterin veel ruimte weg. Dit werd in de laatste seconden van de reguliere speeltijd afgestraft door de thuisploeg. Donny Geel ontdeed zich op fraaie wijze van zijn directe tegenstander en schoot de 6-4 eindstand in de boeken.

Op die manier was de spits met drie treffers en twee assists de grote man bij TOB. De Amsterdammers houden de koppositie in handen en zijn met achttien punten uit zes wedstrijden nog altijd foutloos. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.