Home / Algemeen / Donny Kool (Pancratius) keert weer terug bij Hoofddorp

Donny Kool (Pancratius) keert weer terug bij Hoofddorp

Donny Kool verdedigt vanaf volgend seizoen weer het doel van Hoofddorp. De 20-jarige doelman is pas aan zijn eerste seizoen bezig bij zondag tweedeklasser Pancratius, maar kiest nu voor een terugkeer bij de competitiegenoot. In de jeugd maakte hij ook al deze overstap.

“Het is voor mij altijd zo geweest: het maakt mij niet uit waar ik speel, als ik de kans maar krijg als eerste keeper”, verklaart Kool zijn keuze. “Ik denk dat die kans bij Pancratius net zo groot is als bij Hoofddorp. Vervolgens heb ik met de trainer van Hoofddorp (Jimmy Simons, red.) gesproken en daaruit bleek dat ik word gehaald met de intentie om ook eerste doelman te worden. Ik heb het overwogen en besloten voor Hoofddorp te kiezen. Het is dan aan mij om mezelf te bewijzen.”

De afstand en bekenden in de spelersgroep overtuigden hem van zijn beslissing. “Ik woon nog in Hoofddorp, dus dat is een stuk makkelijker. Daarnaast ken ik nog een aantal spelers met wie ik in de jeugd heb samen gespeeld en komen er nog wat bekenden naar Hoofddorp toe. Ik denk dat het een mooi seizoen zal worden, ik kijk er nu al naar uit.”

Donny Kool Pancratius
Donny Kool is pas bezig aan zijn eerste seizoen bij Pancratius. Foto Jeroen de Kock

De doelman kwam een jaar geleden over van Argon. Daarvoor speelde hij in de jeugd van Overbos, HFC Haarlem, Pancratius en Hoofddorp. “Toen ik in de B1 speelde bij Hoofddorp, heb ik zelfs stage gelopen bij Leicester City en Stoke City. Dat was een hele mooie ervaring en ik mocht zelfs een paar keer terugkomen. Een contract zou er misschien inzitten, maar het was allemaal onduidelijk met de tussenpersoon die alles geregeld had. Uiteindelijk heb ik besloten hier in Nederland te blijven.”

Pancratius en Hoofddorp staan allebei in het rechterrijtje in de zondag tweede klasse B en moeten nog oppassen dat ze degradatie of nacompetitie ontlopen. “Ik denk dat Hoofddorp net als ons een paar ervaren sleutelspelers mist die de ploeg aan de hand kunnen nemen als het minder gaat. Wij hebben nu zes wedstrijden op rij verloren, maar ik hou er vertrouwen in dat wij ons handhaven. En Hoofddorp ook. Ik sta volgend seizoen gewoon nog onder de lat in de tweede klasse”, is de sluitpost resoluut.

Foto boven: Jos Spitteler