Donny Kool verruilt Hoofddorp voor plaatsgenoot Overbos

Het verblijf van Donny Kool bij Hoofddorp blijft beperkt tot één seizoen. De 21-jarige doelman maakt komende zomer de overstap naar plaatsgenoot Overbos, waar hij in de jeugd begon met voetballen.

Dit jaar bij zondag tweedeklasser Hoofddorp is niet geworden wat hij er vooraf van had verwacht. “Ik werd binnen gehaald als eerste keeper, maar op het laatste moment besloot Jan Ziere (de toenmalige eerste doelman, red.) toch te blijven. Vervolgens koos de trainer (Jimmy Simons) voor ervaring. Een zure situatie. Voor volgend seizoen zag het er niet naar uit dat er iets zou veranderen en ik wil de zekerheid hebben dat ik kan keepen. Dan doe ik liever een stapje omlaag om aan spelen toe te komen, in plaats van de kans te lopen weer op de bank te moeten zitten.”

De zekerheid heeft Kool, die afgelopen zomer was overgekomen van Pancratius, naar eigen zeggen gevonden bij zaterdag tweedeklasser Overbos. Daar komt hij Mark Coonen, zijn oude keeperstrainer in de jeugd van Haarlem, weer tegen. “Natuurlijk speelde dat mee. Wij hebben een goede klik. Ik word gehaald als eerste keeper, dat vertrouwen is fijn. Ik wil niet dat het zoals dit seizoen weer zal tegenvallen.”

De doelman was ook in gesprek met CSW. “Ik heb heel lang getwijfeld, ook omdat CSW zeker in de tweede klasse speelt en het bij Overbos nog onduidelijk is, maar dan ga je de dingen tegen elkaar afstrepen. Wilnis is een stuk verder weg en ik wil er zeker van zijn dat ik niet in de knel kom met de tijd. Volgend jaar volg ik een premaster Digital Business Innovation aan de universiteit en dat gaat veel tijd kosten. Om dan ook nog veel tijd kwijt te zijn aan reizen – Kool woont in Haarlem – denk ik dat het moeilijk te combineren wordt. ik vind het risico groot en daarom kies ik voor de zekerheid bij Overbos.”

Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)