Home / Algemeen / Donny van der Dussen verruilt Leonidas voor Ajax

Donny van der Dussen verruilt Leonidas voor Ajax

Donny van der Dussen speelt komend seizoen voor Ajax in de zaterdag Hoofdklasse. De 23-jarige middenvelder komt over van Leonidas, waarmee hij dit seizoen uit de zondag Topklasse degradeerde.

De belangrijkste reden voor zijn overstap van Rotterdam naar Amsterdam is zijn studie sportmanagement en organisatie. Daarvoor moet hij volgend jaar stage gaan lopen, zo vertelt hij tegen Haaglanden Voetbal. “En waarschijnlijk kan ik die stage bij Ajax lopen. Dat is natuurlijk prachtig dat het zo te combineren is. Bovendien heeft Ajax de ambitie zo snel mogelijk terug te keren in de topklasse, dus we moeten gaan meedraaien in de top. De club heeft de faciliteiten van een topclub, dus dit is voor mij een leuk cluppie nu.”

Van der Dussen was eigenlijk van plan bij Leonidas te blijven, totdat bekend werd dat de stekker uit de zondagtak ging. In Amsterdam vond hij in Ajax zijn nieuwe club. “Ik wilde sowieso op niveau blijven spelen, dus niet in de tweede klasse. Dan is het mooi dat je zo’n club op korte termijn kan vinden. Bovendien leeft het voetbal op zaterdag veel meer. En het is natuurlijk ook bijzonder om bij Ajax te kunnen spelen.”

Ook Sandro Contrucci en Steve Promes spelen volgend seizoen op De Toekomst. De 32-jarige aanvaller Promes speelde al eerder voor de Amsterdammers. Het tweetal komt net als de nieuwe trainer Jorg Smeets over van zaterdag eersteklasser Zuidvogels.

Send this to a friend