Home / Algemeen / Donovan van Dam verlaat De Meer voor tweede elftal van AFC

Donovan van Dam verlaat De Meer voor tweede elftal van AFC

Donovan van Dam laat zondag vierdeklasser De Meer na drie seizoenen achter zich. De oefenmeester gaat de Zondag 2 van AFC op zich nemen. Van Dam loopt al jaren mee in de jeugdopleiding in Amsterdam-Zuid en onder zijn leiding moet de jeugd binnenboord gehouden worden.

De bedoeling is dat het tweede elftal transformeert in ‘Jong AFC’; een Onder-23 team dat de stap naar het eerste elftal verkleint voor de doorstromende jeugd. “Ik ben de afgelopen jaren aan bijna ieder jeugdelftal verbonden geweest en weet precies wie er in de jeugd heeft gespeeld. AFC heeft mij dit aangeboden en het plan, om alles op een goede en positieve manier aan te pakken, trok mij heel erg aan. Ze zien mij als een belangrijke pion hierin. Ik zit nog altijd uitstekend op mijn plek en dit is een enorme eer.”

Komend seizoen gaat de oefenmeester, die nu de leiding heeft bij de Onder-17, samenwerken met de nieuwe hoofdtrainer Uli Landvreugd. Er is nog geen contact geweest, maar dat zal in de komende periode nog gebeuren. De twee kennen elkaar nog en hebben een verleden. “Samen met een andere trainer heeft hij mij als speler naar AFC gehaald. Het is grappig dat we nu weer aan elkaar verbonden zijn.”

Natuurlijk vindt Van Dam het ook jammer dat er een einde komt aan zijn periode bij De Meer. In Amsterdam-Oost kreeg hij de kans als seniorentrainer en kon de oefenmeester ook langer blijven. “Ik heb het heel erg naar mijn zin bij de club. Hele fijne mensen die ik erg dankbaar ben voor de kans die ik heb gekregen. In drie jaar heb ik enorm veel geleerd. Ik denk dat wij na Carlos (Alarcon Vidal, zijn voorganger, red.), die het fundament heeft gelegd, alles naar een hoger plan hebben kunnen tillen. Het zou mooi zijn om afscheid te kunnen nemen met promotie naar de derde klasse.”

Foto: Mario Wormhoudt