Home / Algemeen / Door overwinning op De Dijk gaat SDZ verder in de beker
Hussam Dowaah schudt Fabian Munsterman af

Door overwinning op De Dijk gaat SDZ verder in de beker

Zondag stonden twee Amsterdamse ploegen tegenover elkaar in de vierde ronde van de districtsbeker. Op Sportpark Schellingwoude ontving De Dijk SDZ. Bij allebei de ploegen ontbraken belangrijke spelers in de basis, dit doordat spelers afwezig waren of niet de hele week hadden getraind.

Bij De Dijk zaten Feyo Glim en Marc Baardman op de bank, terwijl Daan Pruim nog afwezig was. Hierdoor mocht Younes Rabiu starten in de basis en schoof Dennis Darnley door naar het middenveld. Ook startte Mohamed Akhayad als rechtsback. Bij SDZ ontbraken Dean Huisman, Tim Klaasen-Bos en aanvoerder Raymond Lagerburg. De vleugelverdedigers Tim van Gelder en Donny Kessing zaten op de bank.

In de beginfase van de wedstrijd had SDZ het betere van het spel. Via combinaties over grond werd er geprobeerd om de verdediging van De Dijk te trotseren. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de bezoekers. Met een erg fijne steekpass zette Davey Claus Romello Austin 1-op-1 met doelman Lassane Niekema. De doelman leek te worden gepasseerd, maar hij pareerde de bal met één hand. De Dijk kreeg af en toe ook een mogelijkheid. Uit een corner werd de lat geraakt, de bal werd namelijk door de wind gedragen en kwam op de bovenkant van het aluminium terecht. Naarmate de eerste helft vorderde ging de thuisploeg beter voetballen. Met Darnley op het middenveld werd er gecombineerd. Vanaf meer dan twintig meter nam De Dijk-spits Mylan Polman het SDZ-doel onder vuur. Zijn schot spatte uiteen op de lat.

Op slag van rust ontsnapte Floris Reurts aan zijn tweede gele kaart. Eerder kreeg hij zijn eerste kaart doordat hij ongelukkig zijn tegenstander raakte. Voor rust gingen Reurts en Brian Groothuesheidkamp vol voor de bal. De verdediger van De Dijk werd daarbij geraakt door de spits van SDZ, die daarvoor zijn tweede geel had kunnen krijgen. In minuut 43 kwamen de bezoekers op voorsprong. Austin werd bediend vanaf de rechterkant, de buitenspeler ging zijn tegenstander met een goede passeerbeweging voorbij. En stond toen oog in oog met Niekema. Dit keer faalde Austin niet, hij schoot de bal in de korte hoek binnen.

Snel in de tweede helft verdubbelde SDZ de voorsprong. Een vrije trap van Allon Koene verdween in één keer in het doel. Daarna besloot Kees Oostermeijer twee keer te wisselen. Glim en Baardman kwamen in het veld. Enkele minuten later greep Baardman al naar z’n hamstring. De invaller speelde nog eventjes door maar moest worden vervangen door Jordan de Jong, hierdoor was trainer Oostermeijer direct door zijn wissels heen. Bij SDZ was Kessing binnen de lijnen gekomen voor Emilio Yé. Met zestig minuten op de klok kreeg De Dijk de kans op de aansluitingstreffer. Hussam Dowaah bediende De Jong, zijn inzet verdween rakelings naast de paal. Fabian Munsterman had daarna aan de andere kant de 0-3 op z’n slof, maar zijn schot ging net voorlangs.

Met nog een kwartier te gaan wist De Dijk wel de aansluitingstreffer te maken. Eerst voetbalde De Dijk goed onder de druk van SDZ uit. Na een voorzet vanaf de linkerkant kreeg invaller Glim de bal. Door de wind had hij moeite om de bal onder controle te krijgen, maar toch schoot hij de bal achter doelman Mitchell Vincken. Dit was de start van een offensief van de thuisploeg. Vijf minuten voor tijd werd Polman aangespeeld, hij draaide snel en schoot tegen Vincken aan. Het was daarna SDZ-verdediger Kessing die zijn ploeg op de been hield. Een voorzet werd weggewerkt door Vincken, maar ingeschoten door De Dijk. Kessing vloog voor het schot en hield de bal voor de lijn tegen. Ook diep in de blessuretijd kreeg De Dijk nog een mogelijkheid. De bal werd voor voor geslingerd, maar Darnley kon de bal net niet raken.

Door de 1-2 zege gaat SDZ door naar de laatste 16 van de districtsbeker. “De eerste helft, met wind tegen, waren we wel aan het voetballen. Maar in de tweede helft vergaten we dat, hierdoor kon De Dijk opleven”, aldus Kai Meeuwsse van SDZ na afloop. De trainer gaf ook aan de dat het in de tweede helft voetballend niet al te best was van zijn ploeg. “Maar we zijn weer een ronde verder. Volgende week tegen Zaanlandia moeten we er weer staan.”

Bekijk hier alle uitslagen in de districtsbeker

Foto’s: Minke Wiggerink

 

Send this to a friend