Home / Algemeen / Doorbraak lonkt voor Donny Reugebrink (ex-OSV) bij Go Ahead Eagles

Doorbraak lonkt voor Donny Reugebrink (ex-OSV) bij Go Ahead Eagles

In de zomer verruilde Donny Reugebrink zaterdag tweedeklasser Monnickendam voor een kans in het profvoetbal bij Go Ahead Eagles. Een half jaar later lonkt zelfs al zijn debuut in de Jupiler League. “Het gaat allemaal heel snel.”

Op 18 december zat de 22-jarige middenvelder voor het eerst op de bank tegen Fortuna Sittard, maar kreeg hij in de 0-2 nederlaag geen speeltijd. “Ik had gehoopt op een voorsprong en dat ze het me een paar minuten zouden gunnen. Het is in ieder geval een teken dat ik er heel dicht tegenaan zit.”

Zijn visitekaartje heeft hij bij de beloften in Deventer al afgegeven. Reugebrink speelde alle negen wedstrijd in Jong Go Ahead en was zelfs een aantal wedstrijden aanvoerder. “Er komen elke week wel een aantal spelers uit het eerste elftal, maar ik blijf staan en speel alles. Ook mag ik mee op trainingskamp naar Rheden en krijg ik daar een kans me te bewijzen in de selectie.”

Donny Reugebrink in het shirt van Go Ahead Eagles tegen de beloften van FC Dordrecht. Foto: Niels Breider
Donny Reugebrink in het shirt van Go Ahead Eagles tegen de beloften van FC Dordrecht. Foto: Niels Breider

Het was wel even wennen voor de oud-speler van OSV, van de zaterdag tweede klasse A naar een profclub in de Jupiler League. “Vooral conditioneel was het zwaarder. Gelukkig heb ik veel getraind in de zomer om extra fit te beginnen, dat heeft me wel geholpen. Daarnaast gaat het tactisch sneller dan ik gewend was. In het begin was het veel luisteren en nu gaat het steeds beter.”

Zijn sterke periode werd beloond met een plek op de bank tegen Fortuna Sittard. “Ik trainde de week daarvoor al mee met het eerste elftal en donderdag werd ik na de training door de trainer (Dennis Demmers, red.) naar zijn kantoor gevraagd. Hij legde uit dat dit een beloning is voor mijn prestaties. Ook waren er twee schorsingen en een paar blessures, dus ik had er wel op gehoopt. Helaas bleef ik de hele wedstrijd op de bank zitten.”

In de tweede seizoenshelft hoopt de middenvelder wel zijn debuut te kunnen maken bij de nummer zes van de Jupiler League. “Het gaat allemaal heel snel. Ik moet gewoon mijn best blijven doen. Het trainingskamp zal zwaar worden, maar het is aan mij om te laten zien wat ik kan. Als het aan mij ligt, debuteer ik zo snel mogelijk. Ik wil hier slagen.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)