Home / Algemeen / Doorson (Zeeburgia) en Kharchouch (VVA/Spartaan) naar Ajax

Doorson (Zeeburgia) en Kharchouch (VVA/Spartaan) naar Ajax

Ajax heeft twee talentvolle spelers aan de selectie voor volgend seizoen gevoegd. Shaquille Doorson (Zeeburgia) en Reda Kharchouch (VVA/Spartaan) spelen na de zomer op De Toekomst bij de zaterdag Hoofdklasser.

Kharcouch: “Ik heb veel contact gehad met Jorg Smeets, de nieuwe trainer van Ajax, en teammanager Andre Stuijf. In die gesprekken kwam naar voren dat men bij Ajax zeer tevreden was over mijn prestaties en mijn doelpunten. Ik ben gehaald als spits en ik ga me ook op die positie richten. Alle gesprekken bij Ajax waren positief en ik kijk er naar uit om daar te beginnen.”

Reda Kharchouch promoveerde dit seizoen met VVA/Spartaan naar de zondag tweede klasse. Foto: Koos van der Leest
Reda Kharchouch promoveerde dit seizoen met VVA/Spartaan naar de zondag tweede klasse. Foto: Koos van der Leest

Kharchouch was dit seizoen uiterst trefzeker voor VVA/Spartaan. Met zijn ploeg promoveerde de aanvaller, die in de laatste twee wedstrijden tegen Brederodes twee van de vier doelpunten maakte, naar de tweede klasse. Nu zal hij zelf in de Hoofdklasse uit gaan komen. Kharchouch: “Ik heb Ajax niet het hele seizoen gevolgd, maar ik wist dat ze volgend seizoen in de Hoofdklasse zouden spelen. Bij Ajax kan ik me goed ontwikkelen; ik ben immers pas negentien jaar. Het kan en moet dus alleen maar beter worden. Ik heb het gevoel dat het een mooi jaar gaat worden”, aldus de jonge aanvaller.

Ook Shaquille Doorson is erg blij met zijn overstap naar Ajax en verheugt zich erop om volgend seizoen zijn kunsten te mogen vertonen op Sportpark de Toekomst. “Ik werd gebeld door Alain Munoz (vice-voorzitter Zeeburgia red.) dat Ajax contact had gezocht met de club. Daarna heb ik zelf met Ajax gesproken en ik was meteen enthousiast. Ik zat nog wel met Go Ahead Eagles in mijn hoofd die ook interesse hadden, maar uiteindelijk heb ik niet lang getwijfeld. Het is misschien niet het echte Ajax maar hoe je het ook went of keert je draagt wel het shirt en speelt wel op de Toekomst.”

gs
Shaquille Doorson werd dit seizoen met Zeeburgia kampioen in de tweede klasse en is tevens genomineerd als talent van het jaar (Foto: Mario Wormhoudt)

Doorson, die is genomineerd als talent van het jaar, maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Zeeburgia en vertrekt na een seizoen in de tweede klasse alweer naar de Hoofdklasse. Toch denkt de 19-jarige middenvelder ook daar het niveau wel aan te kunnen. “Het zal aan het begin kijken en proeven worden. Maar ik ben van mening dat als ik fit aan het seizoen begin ik het niveau zeker aan kan.”

Na de eerste gesprekken met Jorg Smeets, de nieuwe trainer van Ajax is ook meteen duidelijk welke rol er voor Doorson in het verschiet ligt bij de Amsterdammers. “Smeets zei dat hij me had zien voetballen en bij mij moest denken aan Seedorf in zijn jongere jaren. Dat vond ik een leuke vergelijking. Maar het is de bedoeling dat ik op 6 ga spelen als controlerende middenvelder.”

Doorson speelde ze hele leven voor de Zeeburgia en zal de club uit Amsterdam-Oost zeker gaan missen. “We hebben afgelopen vrijdag een seizoensafsluiting gehad met een barbecue en veel gesprekken gevoerd over het seizoen en het kampioenschap. Toen realiseerde ik me wel ineens dat ik hier volgend seizoen niet meer speel en na jarenlang de deur definitief achter me dicht trek hier. Je kent natuurlijk iedereen hier en het voelt hier zo vertrouwd. Bij Ajax moet ik weer nieuwe mensen leren kennen en zal ik nieuwe gezichten te zien krijgen.”

Verslag: Jurgen Boegborn & Wessel Westerhof
Foto boven: Jeroen de Kock

Send this to a friend