Home / Algemeen / Dramatisch HBOK thuis onderuit tegen Marken

Dramatisch HBOK thuis onderuit tegen Marken

Het zit HBOK tot nu toe niet erg mee in de zaterdag tweede klasse A. De Zunderdorpers leden vanmiddag op eigen veld tegen Marken hun derde nederlaag op rij: 1-4. HBOK bezet nu de voorlaatste plaats op de ranglijst. Mauritio Helstone zorgde voor de enige treffer van de thuisploeg.

“Het was dramatisch bij ons. De eerste helft was de slechtste tot nu toe dit seizoen”, kijkt doelman Maarten Daniels terug. De bezoekers namen na ruim een kwartier de leiding via Arno Boes. De gastheren konden er in het eerste bedrijf niets tegenover stellen. Daniels: “We leden veel balverlies en speelden vaak de lange bal zonder enig resultaat. De balans is ver te zoeken op dit moment. Daarnaast ben je door het ontbreken van de geblesseerde Jesse Annoh-Wijnaar en Robin de Groot niet op volle oorlogssterkte. De gifbeker moet op dit moment helemaal leeg.”

HBOK - Marken

Marken bouwde de voorsprong voor de rust nog uit. Slordig balverlies was de inleiding voor de 0-2 van Peter Bakker. HBOK kwam na rust slecht uit de kleedkamers. Youran Burggraaf gooide het duel in minuut 50 namelijk al op slot: 0-3. Na deze treffer kwam er wat meer opportunisme in het spel van HBOK en het werd dreigender. Het leidde tot de eretreffer van Mauritio Helstone. Marken-doelman Yort Willems kon een schot niet voldoende onder controle krijgen en Helstone was er als de kippen bij om de 1-3 op het scorebord te zetten. Verder dan dit doelpunt kwam HBOK niet. Marken vond nog wel een keer het net. Kevin Giele maakte oog-in-oog met Daniels geen fout en zorgde in de blessuretijd voor de 1-4 eindstand.

HBOK - Marken

Door de nederlaag en een remise bij Castricum-Reiger Boys zakt HBOK naar plek dertien op de ranglijst. Volgende week is koploper AFC de tegenstander. “Een moeilijke opgave. Ik mag niet voor anderen spreken, maar ik heb het gevoel dat iedereen bij ons wel snakt naar de winterstop”, sluit Daniels af.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Rikus de Lange