Dramatische start kost Beursbengels twee punten

Op sportpark Sloten heeft Beursbengels zaterdagmiddag de punten moeten delen met Marken. Na een voor de thuisclub dramatisch begin vocht het elftal van Charly Olf zich knap terug in de wedstrijd. Het uiterst vermakelijk duel in de tweede klasse A eindigde uiteindelijk in 3-3.

Voordat de meeste toeschouwers hun plek hadden gevonden stond de thuisclub al op achterstand. In de tweede minuut wist Armarez Poepon een doorgekopte bal binnen te tikken. Het antwoord van de gastheren liet niet lang op zicht wacht en amper twee minuten later stond het alweer gelijk. Een vrije trap werd door Yamal Lachkar achter Marken doelman Robert Schouten gekopt.

Wie dacht dat het nu even gedaan was met de doelpunten had het helemaal mis. In de zesde minuut kwam Marken opnieuw op voorsprong. Ditmaal schoot Rene Commandeur van dichtbij raak. Vijf minuten later werd het allemaal nog erger voor Beursbengels. Een vrije trap van Poepon op de rand van de zestien werd geblokt door Hicham el Merrouni. Scheidsrechter Spinder zag hier  als een van de weinige op het sportpark een handsbal in. De beslissing leidde tot veel consternatie en woede bij Beursbengels. Ramon Visser bleef echter rustig en schoot de strafschop feilloos binnen en zorgde zo voor de 1-3 tussenstand.

20131012_144602

Beursbengels trainer Olf greep na een half uur in en wisselde Jeroen Oomen voor Michael Samuel. Een minuut later schoot Dennis Gerritsen vanaf 25 meter snoeihard op de lat. Vlak voor rust viel de aansluitingstreffer alsnog, Gerritsen schoot laag in de korte hoek binnen. Zion Linger kreeg vlak voor de pauze nog een kans maar hij wist niet te scoren en dus werd er met een 2-3 tussenstand gerust.

In de tweede helft zette Beursbengels de bezoekers onder druk om zo de gelijkmaker snel te forceren. Na 52 minuten was er dan ook de eerste grote kans, een schot van Daan de Jong belandde langs de verkeerde kant van de paal. Even later ging een kopbal van Jeffrey Apau maar net over en bleef de voorsprong van Marken dus gehandhaafd. De bezoekers lieten zich na 60 minuten weer eens zien voor het doel van Betram de Langen, Guido Boes schoot op het dak van het doel.

20131012_151229

In de 63ste minuut viel de verdiende gelijkmaker nadat Linger een mooie combinatie hard en hoog binnenschoot. Na deze treffer golfde het spel op en neer en kregen beide elftallen nog voldoende kansen om te scoren. Dit gebeurde echter niet en zo eindigde het vermakelijke duel in 3-3.

De samenvatting van de wedstrijd, met reacties,  is morgenmiddag te zien op deze site.