Dramatische tweede helft breekt Zeeburgia op tegen Nieuw-Utrecht

Zeeburgia heeft in de zondag eerste klasse A de overwinning van vorige week geen goed gevolg kunnen geven. De ploeg van Reda Achkari ging op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Nieuw-Utrecht.

Zeeburgia speelde een goede eerste helft maar had de pech dat de vele kansen die het creëerde niet werden omgezet in doelpunten. Achkari: “We speelde een goede eerste helft maar de bal wilde er niet in. We hebben drie keer de lat geraakt en ook de keeper van Nieuw-Utrecht pakte een paar goede ballen.”

zeeburgianieuwutrecht6

Maar waar Zeeburgia in de eerste helft goed voetbal liet zien en voldoende kansen wist te creëren, ging het na rust helemaal mis bij de Amsterdammers. “Ik herkende de ploeg niet meer terug toen we uit de kleedkamer kwamen. Het was of ik naar een totaal andere wedstrijd aan het kijken was. Het zag er soms totaal niet uit en ik schaamde me een beetje voor de ploeg. Ik heb er eigenlijk gewoon geen woorden voor.”

zeeburgianieuwutrecht7

Uiteindelijk kreeg Zeeburgia na ruim zeventig minuten hiervoor de rekening gepresenteerd. Mohammed  Sheriff profiteerde optimaal van een verdedigende fout en kon de bal van dichtbij binnenschieten. In het vervolg van de wedstrijd kregen beide ploegen weinig kansen meer en dus was het Nieuw-Utrecht dat er met de volle buit vandoor kon gaan. “Nieuw-Utrecht was al de hele wedstrijd bezig om het tempo eruit te halen en na de goal waren ze al helemaal bezig met tijdrekken. We hebben niet eens zoveel kansen weggeven maar die ene is ons fataal geworden. We hadden het in de eerste helft moet afmaken want in de tweede helft hebben we naast schoten vanuit de tweede lijn weinig meer gecreëerd.”

Klik hier voor alle uitslagen , de stand en het programma van de eerste klasse A

Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)