Home / slideshow / DRC wederom gastheer van All Stars voor nieuwe seriereeks

DRC wederom gastheer van All Stars voor nieuwe seriereeks

Voetbalclub DRC dient dit najaar wederom als locatie voor een nieuwe seriereeks van het televisieprogramma All Stars, genaamd All Stars & Zonen. De opnames vinden de komende weken plaats in en rondom de club.

“Het is niet echt nieuw voor ons”, vertelt voorzitter Alex Klusman. “Het programma was twintig jaar geleden ook al bij ons. Vooral vanwege de ligging van onze club worden we regelmatig benaderd voor dit soort zaken. Twee jaar geleden was All Stars de Musical ook bij ons. Bovendien hebben we best vaak reclameshoots. Een paar jaar geleden deed ik zelf nog met mijn team mee aan een reclame voor Beter Horen, dus wat dat betreft is dit niet nieuw voor ons. Het is vooral leuk om te zien dat ze na twintig jaar terugkomen.” Er hebben bij DRC in die periode een aantal grote veranderingen plaatsgevonden. “Destijds stond onze oude kantine er nog. Ongeveer twaalf jaar geleden is de kantine afgebrand, waarna wij met het All Star-team een benefiet hebben georganiseerd voor de herbouw van de nieuwe kantine. Daardoor hebben we absoluut een band met All Stars.”

Deze zomer hebben de opnames van de serie een extra positief effect op de Amsterdamse club, want de verhuur van het complex levert de komende periode extra geld in het laatje. “Het is zeker een beetje een geschenk voor de club. Ze huren onze locatie voor een lange tijd. Net als de andere clubs hebben wij last gehad van de coronatijd en de inkomsten die we niet vanuit de kantine-omzet binnen krijgen. Met de verhuur kunnen we het nieuwe seizoen in augustus alsnog prettig opstarten.” Natuurlijk brengt het ook nadelen met zich mee. Zo vinden trainingen pas na acht uur ‘s avonds plaats, al mag de jongste jeugd wél eerder trainen op een kleiner veld op het complex. “We kunnen niet voluit overdag trainingen geven, ook zomerkampen kunnen niet. Maar goed, je kan niet alles hebben.”

Klusman kan zich redelijk vinden in de manier waarop zijn club in de serie wordt gepresenteerd. “Ik denk dat het wordt neergezet als een gezellige dorpsclub, waar het allemaal houtje-touwtje eraan toegaat. Het gedeelte van de gezelligheid van de vereniging, waar alles een beetje door elkaar loopt, dat klopt volgens mij wel. Aan de andere kant hebben we de laatste jaren op professioneel gebied een verandering doorgemaakt. Het is een stuk professioneler geworden dan je zou denken als je de serie ziet. Mijn ambitie als voorzitter is om ons eerste elftal ook écht van de club te maken, dus met jongens die uit de jeugd komen. Dat gaat komend seizoen rigoureus gebeuren, want we hebben een enorme verjonging in onze selectie doorgevoerd, waarvan zeven tot acht spelers een groot gedeelte van hun jeugd bij ons hebben gespeeld.”

Tekst: Jordi Smit

Breedijk (DRC) kijkt vooruit: “Terug naar de roots van de club”

Send this to a friend