Home / slideshow / Breedijk (DRC) kijkt vooruit: “Terug naar de roots van de club”

Breedijk (DRC) kijkt vooruit: “Terug naar de roots van de club”

Hoofdtrainer Jeroen Breedijk maakte met DRC een zwaar jaar mee in de vijfde klasse. De Amsterdamse vereniging was afgelopen seizoen een van de favorieten om voor promotie te strijden, maar het liep allemaal anders. “We hebben na de bekeruitschakeling (13-1 verlies tegen SV Hoofddorp, red.), gevolgd door een 4-0 competitienederlaag tegen concurrent Olympia Haarlem, een vervelend seizoen gehad. De ploeg had de kwaliteiten om bovenin de vierde klasse mee te doen, alleen je gaat nooit meedoen om de prijzen als de mentaliteit niet aanwezig is. Dan heb je een probleem”, legt Breedijk uit.

Gescheurd team

Breedijk was aan het begin van het voetbaljaar juist positief gestemd, aangezien het team mooi voetbal liet zien. “In de voorbereiding oefenden we vooral tegen vierdeklassers en dat ging perfect. We wonnen bijvoorbeeld met 6-1 van Geinburgia. Vervolgens wonnen we in de beker van Ilpendam en Sporting Almere en speelden we gelijk tegen WV-HEDW, waarmee we ongeslagen doorgingen. Dan heb je absoluut goede hoop op een mooi seizoen, maar het liep anders.”

In de competitie ging het een stuk minder. DRC verloor in de eerste drie duels twee keer en de eerste scheuren ontstonden. Spelers kwamen lijnrecht tegenover elkaar te staan, waardoor het team uiteenviel. “Na het zevende duel was het oorlog in de groep en dat heb ik nooit meer kunnen repareren. Uiteindelijk was het voor mij eveneens leerzaam, want ik ben drie jaar trainer van een seniorenteam en had dit nog nooit meegemaakt. Kortom: enorm spijtig, want er zat meer in deze groep.”

Leerzaam seizoen

Na de zomer heeft de club gezorgd voor een nieuwe selectie, waarbij extra aandacht is gekomen voor de balans in de groep. “Als je nu kijkt naar de groep, dan worden het overwegend jongens die elkaar al kennen. Zij zijn afkomstig uit onze jeugdopleiding ofwel het circuit eromheen. Daarmee gaan we terug naar de roots van de club. Bovendien hebben we gekeken naar jongens die het plezier in voetbal uitstralen. Daar had ik vorig jaar moeite mee, dus dat moet aankomend seizoen wél erin komen.” Ook heeft de coach gedacht aan leiderschap. “Vorig jaar miste ik een échte leider binnen de lijnen die opstond en zei: ik ga het doen. Deze jongens hebben we aankomend seizoen wél.”

“Het allerbelangrijkste is dat we bij de club weer iets neerzetten van gezelligheid. Natuurlijk hebben de jongens die in de vijfde klasse voetballen niet meer de ambitie om naar de eerste klasse te gaan. Het is daarom belangrijk dat we met z’n allen het plezier in de sport uitstralen en na de wedstrijd of training nog even wat met elkaar drinken. Dat moet eraan bijdragen dat er kameraadschap op het veld ontstaat, waardoor je alles voor elkaar over hebt om tot prestaties te komen. De doelstelling is absoluut om voor promotie te strijden, maar we gaan zien hoe het seizoen gaat lopen”, aldus Breedijk.

Tekst: Jordi Smit
Foto: DRC

Stoffels blijft De Dijk trouw: “Moeten de positieve lijn doortrekken”

Send this to a friend