Home / Algemeen / Drie dwaze minuten zorgen ervoor dat Ajax weer verliest

Drie dwaze minuten zorgen ervoor dat Ajax weer verliest

Het weer in Amsterdam was kenmerkend voor de situatie waar Ajax de laatste weken in verkeert. De zon kwam er nauwelijks doorheen en voor de rest domineerde het wolkendek. Kon Ajax vanmiddag eindelijk de vrije val gaan doorbreken op de ranglijst tegen ACV, dat aan een opmerkelijke opmars bezig is na de winterstop?

De start van Ajax zag er bemoedigend uit. De kopbal van Jip Bartels in de vierde minuut ging dan wel ruim naast, Ajax startte in ieder geval vol dadendrang. Tot de zestienmeter werd er prima gevoetbald, maar daarna ging het vaak mis. Buiten een klein kansje voor Tristan Buis in de 32e minuut kreeg Ajax maar sporadisch goede mogelijkheden. De gasten uit Assen daarentegen hadden en aantal creatieve voetballers in de gelederen die wel voor veel dreiging zorgden. Maar ook de Drentse voorwaartsen gaven nog niet thuis. Pas in minuut 36 moest doelman Virgil Deen in actie komen, door de vrije trap van Freddy Quispel te pareren. Zo stond het bij rust 0-0.

Aan het begin van de tweede helft ontstonden drie dwaze minuten. Om te beginnen in de 48e minuut toen Quispel Boy Spijkerman wist te bereiken, die zo voor de 0-1  zorgde. Een minuut later gevolgd door een schot van Justin Mulder op de paal. En weer een minuut later was het Gijs Jasper die de 0-2 maakte. Ajax was het helemaal kwijt en liet zich in een paar minuten tijd verrassen. Tien minuten later had het ook nog 0-3 kunnen worden, maar Deen tikte de kopbal van Pascal Huser op de lat.

Daarna bracht Ajax met invallers Paul Quasten en Stefan Smal nieuw elan in de ploeg en er kwam meer dreiging. Al snel ontstond een goede kans op de aansluitingstreffer, toen Lesly de Sa er vandoor ging en abrupt werd gestuit door Toufik Faraouni. Hij kwam weg met een gele kaart. De vrije trap van Quasten werd door doelman Wormmeester over het doel getikt. Ajax ging volle bak vooruit en zo ontstonden er ook ruimtes voor ACV, maar dat bleef zonder gevolgen. In de slotfase moest Faraouni De Sa wederom hebben, maar de scheidsrechter besloot niet nogmaals een kaart te trekken. Een paar minuten voor tijd ging een kopbal van Smal na een vrije trap van Lars Middelwijk maar net over. De nul bleef dus op het bord staan voor Ajax en de punten kwamen voor ACV niet meer in gevaar.

Het spel van Ajax gaf weer wat moed, maar het gebrek aan scorend vermogen werd wederom zichtbaar. Ajax is de minst scorende ploeg van de competitie en dat is zorgelijk, net als de stand op de ranglijst. Komende week een belangrijk bezoek aan ODIN ’59, dat nu twee punten meer heeft dan Ajax. Bekijk hier de stand en het programma in de Derde Divisie Zaterdag

Tekst: Marcel Wagenmakers

Archieffoto: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)