Drie keer is scheepsrecht! AFC eindelijk kampioen

AFC is eindelijk kampioen geworden in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Benno Nihom versloeg Marken met 3-1 en speelt komend seizoen in de eerste klasse. Nadat het twee keer was mis gegaan (tegen OSV en Monnickendam) kon nu eindelijk de vlag uit.

Vanaf de eerste minuut domineerde AFC de wedstrijd, al was het toch nog even oppassen omdat Marken via de Arno Boes de eerste echte kans kreeg. Toen Joey Singels na 26 minuten op aangeven van Floris Dokkum de 1-0 maakte, was de druk er af. Zeker toen vernomen werd dat concurrent AMVJ achter stond tegen OSV. Met de 21ste treffer van het seizoen van Mitchell Faerber vlak voor rust, was het helemaal gedaan: 2-0.

14052016 AFC kampioen foto Tom Poederbach

14052016 AFC kampioen foto Tom poederbach champagne op het veld

De 3-0 van de uitblinkende Daan Brinkman en de 3-1 na een foutje van Jort Berghuis, van Peter Bakker waren slechts voor de statistieken. Al minuten voor het laatste fluitsignaal werden de felicitaties uitgedeeld. Toen het duel er echt op zat kwam de ontlading helemaal tot een hoogtepunt. Een magnum fles champagne werd ontkurkt en trainer Benno Nihom ging de lucht in.

14052016 AFC kampioen foto Tom poederbach kleedkamer feest

AFC mag zich met recht kampioen noemen. Op basis van het hele seizoen speelde het het beste voetbal en het heeft met deze selectie zeker kans om een rol te gaan spelen in de eerste klasse.

Klik hier voor alle uitslagen en de eindstand in de tweede klasse A. EVC en Monnickendam spelen dinsdag (bij Marken, aanvang 20:00 uur) een beslissingswedstrijd wie de tweede degradant wordt.

Foto’s Tom Poederbach 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)