Home / Algemeen / Drie punten en niets meer

Drie punten en niets meer

Eigenlijk verdient zo’n wedstrijd alleen maar deze kop en geen verslag; maar vooruit …. Als je zo slecht speelt en na 90 minuten toch drie punten incasseert, valt er daarover weinig te mopperen. En dat deed de aanhang van V&V dan ook niet. De Dijk werd met 1-0 verslagen. Voor de rest viel er genoeg te mopperen: het vertoonde spel, de scheidsrechter en het weer.

Hoewel De Dijk startte met een jong team, dat als het elke week zo speelt zeker punten gaat pakken. Want een of meer punten had dit team vanmiddag zeker verdiend. Edwin van der Raad, de trainer van Vlug en Vaardig, bracht voor het eerst dit seizoen het zelfde elftal in het veld als de voorgaande week.

Na een paar sterke openingsminuten van De Dijk, werd V&V al snel de bovenliggende partij. Dat resulteerde na negen minuten in een enorme kans voor Remco Maasbommel. Mike Vos, die voor het eerst een bijna even snelle tegenstander trof, gaf de bal hard en laag voor, maar Maasbommel slaagde er in niet te scoren. Dat deed hij een kwartier later veel beter toen Davey Huisman de bal in de verdediging onderschepte, Marco Brouwer zichzelf goed vrijspeelde en Maasbommel na het balletje breed makkelijk kon scoren. Daarmee zijn alle offensieve hoogtepunten van de eerste helft vermeld. Vlak voor rust moest doelman Sancho van Soelen nog redding brengen. Op slag van rust kreeg Dave Jansen een gele kaart toen hij na het fluitsignaal van scheidsrechter Gefferie, die een geheel eigen wedstrijd floot, de bal in het doel schoot.

Was de eerste helft al niet best, de tweede helft was dramatisch. Vrijwel geen speler van V&V haalde zijn normale niveau. De Dijk daarentegen begon er steeds meer in te geloven. De eerste grote kans kregen de Dijkers in de 61e minuut toen twee man vrij voor het doel kwamen, maar door de bal af te geven er buitenspel ontstond.

Rachid Moufid verving de geblesseerde Laurence Rutte en Elwin Kroese kwam in het veld voor Bas Rouwenhorst, die al met een enkelblessure aan de wedstrijd begon.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd kwam V&V goed weg toen er drie keer achter elkaar een vrouwen-en-kinderen-eerst-situatie ontstond voor het doel van Sancho van Soelen. Met veel kunst en vliegwerk en door een attente keeper kreeg voor het eerst dit seizoen V&V geen tegendoelpunt. Wel kreeg Dave Jansen vlak voor tijd na een overtreding nog zijn tweede gele kaart.

Door het verlies van Weesp tegen SDW stijgt Vlug en Vaardig dan ook nog naar de tweede plaats. Wat een mooie zaterdag!

Verslag Rien van Tilburg, clubwatcher V&V