Drie punten in mindering en drie wedstrijden opnieuw voor VVA/Spartaan

Zondag derdeklasser VVA/Spartaan is door de KNVB bestraft voor het onreglementair opstellen van Abdellah Attalj. De Amsterdammers moeten drie punten inleveren en drie van de vier wedstrijden waarin Attalj meespeelde, zijn ongeldig verklaard. Als het aan voorzitter Thijs de Graaf ligt, krijgt dit nog een staartje.

De Graaf ging direct in beroep toen de straf drie weken geleden bekend werd gemaakt. Volgens hem heeft de club geen fout gemaakt. “Hij stond bij zijn oude club (Buiksloot, red.) verkeerd ingeschreven. Zijn geboortedatum klopte niet. Dat had hij in de D-junioren al aangegeven, maar is door Buiksloot nooit veranderd. Toen hij zich bij ons aanmeldde heb ik alles met de juiste gegevens overgeschreven. Maar het nieuwe systeem van de KNVB herkende hem niet, daar ging het fout.”

De voorzitter neemt het de KNVB kwalijk dat VVA/Spartaan nu de dupe is van een administratief probleem. “De KNVB kwam met een spiksplinternieuw systeem voor de overschrijvingen, maar bij één klein foutje (een cijfer in zijn geboortedatum was anders) kent ‘ie de hele speler niet. Dus eigenlijk bestond hij niet. Omdat het systeem het aantal overschrijvingen niet meer aan kon met spelerspassen, werd gezegd dat overgeschreven spelers bij vertoon van hun legitimatiebewijs speelgerechtigd waren. Dus kon ‘Appie’ gewoon spelen. En nu straffen ze ons voor iets wat terug te halen valt op de KNVB?”

Naast de drie punten in mindering en een boete van 250 euro moeten de Amsterdammers de wedstrijden tegen Ouderkerk (4-2), Sporting Martinus (2-1) en Laren’99 (5-0) overspelen. Dat terwijl Attalj ook tegen Fortius speelde, maar de 4-2 nederlaag blijft staan. “Ook zo raar, laat ons dan alles opnieuw spelen. De gang van zaken vind ik sowieso vreemd. Wij zijn nog niet schuldig bevonden, maar alles wordt wel al van ons afgenomen. En dan vind ik het ook nergens op slaan dat ze ‘Appie’ voor acht wedstrijden schorsen, hij heeft niks misdaan.”

De Graaf zegt dat VVA/Spartaan nog niet schuldig is bevonden, omdat de derdeklasser in beroep is gegaan tegen de straf. “Het ligt nu bij de beroepscommissie. Daar heb ik nog geen uitsluitsel over. Alle documenten, identiteitsbewijzen en dergelijke zijn opgestuurd, waaruit blijkt dat onze gegevens kloppen. Een foutje bij Buiksloot en bij de KNVB zorgt nu voor de problemen bij ons. Ik weet dat wij volledig in ons recht staan en dat probeer ik ook te bewijzen aan de KNVB. Als het aan mij ligt, gaan we daarvoor heel ver.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!