Drie treffers De Vegt (Roda’23) niet genoeg voor zege

De spelers van Roda’23 hebben de monsterzege (10-1) op Blauw-Wit geen gepast vervolg gegeven. De drie treffers van Damian de Vegt bleken niet genoeg voor de zege. De ploeg van Marco Bragonje speelde zondag op eigen veld met 3-3 gelijk tegen Bloemendaal. Door de remise zakt Roda’23 naar de vijfde plaats in de derde klasse C.

goal bloemendaal

Slordig en kostbaar. Dat was het balverlies op het middenveld van Roda’23. De formatie van Bragonje kwam zondag al na zes minuten op een 0-1 achterstand. Binnen de minuut stelde de thuispartij orde op zaken. Junior Tiller zette Damien de Vegt vrij. De aanvallende middenvelder rondde een knappe aanval op de juiste wijze af: 1-1. Nog binnen het kwartier had Dennis Bakker de 2-1 op zijn schoen. De aanvaller, die vorige week vijf doelpunten maakte, haalde verwoestend uit. Met een uiterste krachtinspanning wist de doelman van Bloemendaal een treffer te voorkomen.

3

Roda’23 was gedurende het duel met de middenmoter de bovenliggende partij, maar het lukte de formatie niet om met een voorsprong te gaan rusten. Uit een corner viel de 1-2. Toen na een uur ook nog de 1-3 viel, leek de thuisploeg verslagen.

Niets was minder waar. Via wederom De Vegt stelde de formatie uit Bovenkerk snel orde op zaken. De Vegt scoorde op aangeven van Joling. Met nog een kwartier te spelen, viel ook de gelijkmaker. Opnieuw was De Vegt het eindstation.

4

De winnende verscheen niet meer op het scorebord. De thuisploeg speelde vol voor de winst, maar Bloemendaal hield stand. Door de puntendeling komt Roda op een punt van de koploper. De complete top vijf staat nu op een punt van elkaar. Daarbij moet worden aangetekend dat de equipe van Marco Bragonje de meeste duels heeft gespeeld.

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de ranglijst op de klassenpagina van de derde klasse zondag C.