Home / Algemeen / Druk neemt toe voor AFC (zaterdag) na nederlaag tegen Achilles Veen

Druk neemt toe voor AFC (zaterdag) na nederlaag tegen Achilles Veen

Zaterdag Hoofdklasser AFC komt nog niet uit de gevarenzone. De ploeg van Benno Nihom gaf een vroege voorsprong uit handen en ging op eigen veld met 1-3 onderuit tegen subtopper Achilles Veen. De Amsterdammers hebben nog twee wedstrijden om zich veilig te spelen, waarvan volgende week met Smitshoek-uit meteen één bijna cruciaal is.

Het begon allemaal goed voor AFC. Na negen minuten pakte de thuisploeg de leiding in handen. Dankzij goed doorkoppen van Mitchel Faerber kon Mauritsio Helstone op het vijandelijke doel afgaan. Oog-in-oog met doelman Jorn Wagener maakte de vleugelaanvaller geen fout: 1-0. Enkele minuten na rust hadden de Amsterdammers deze voorsprong zelfs kunnen verdubbelen. Wagener had nu wel een antwoord paraat op een kopbal van Faerber.

Vlak voor rust kwam Achilles Veen op gelijke hoogte. Toby Tan mocht aan een slalom beginnen en deze afronden met een voorzet op Mijnhijmer, die van dichtbij de ruststand op 1-1 bepaalde. Vervolgens ging het in de tweede helft lange tijd gelijk op. AFC-doelman Jort Berghuis redde goed op een afstandsschot van Rowin van Zaanen en namens de gastheren trof Helstone de buitenkant van de paal.

In de laatste tien minuten liepen de bezoekers uit Veen van AFC weg. Berghuis kon een schot na een vlugge aanval in eerste instantie keren, maar was bij de rebound van Brian Peters kansloos. Diezelfde Peters gooide enkele minuten voor tijd de wedstrijd met zijn tweede treffer van de middag in het slot. Van afstand schoot hij de 1-3 binnen.

Het geluk van AFC is dat concurrenten Smitshoek en Nootdorp niet wisten te winnen, waardoor de Amsterdammers nog altijd een kans maken. Winst op bezoek bij Smitshoek, dat met één punt meer een plaatsje hoger staat, is volgend weekend noodzakelijk om rechtstreekse handhaving als promovendus in eigen hand te kunnen houden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.

Foto’s Tom Poederbach

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC