DSOV en Hoofddorp vermaken publiek met doelpuntrijk gelijkspel

De derby van de Haarlemmermeer tussen DSOV en Hoofddorp heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel in de zondag eerste klasse A, als experiment op zaterdagavond gespeeld, eindigde in een 4-4 gelijkspel, waardoor beide ploegen in de middenmoot blijven staan.

Voor het publiek – er waren ruim vijfhonderd toeschouwers in Vijfhuizen – was het een aantrekkelijke wedstrijd. Hoofddorp-trainer Jethro Abram hield er een dubbel gevoel aan over. “Vier doelpunten die wij hebben weggegeven. Wij waren de ploeg die aan het voetballen was, maar maken domme fouten. Ik kan het goed vinden Bart (Jansen, trainer van DSOV, red.), maar dat is niet het voetbal dat ik speel met alleen maar lange ballen.”

Het foutenfestival begon al in de achtste minuut, toen Hoofddorp-doelman Jan Ziere de bal ongelukkig tegen DSOV-aanvaller Vince de Kwant aanschoot: 1-0. Kobina Plange bracht een klein halfuur later de bezoekers weer op gelijke hoogte, maar amper een minuut later had de thuisploeg de leiding terug in handen. Met een kopbal maakte Bianco Carolina de 2-1 en direct daarna werd het door diezelfde Carolina zelfs 3-1.

Tijdens de rust greep Abram in door onder meer Sven Wierda te brengen. Direct begon het weer te lopen. Binnen tien minuten was de 3-1 achterstand omgebogen in een 3-4 voorsprong. Een treffer van Mohamed Chih en twee van de vers ingevallen Wierda brachten de Hoofddorpers aan de leiding. “Ik ben trots hoe we dat hebben omgezet”, zei Abram. “Daarna gokten wij erop de 5-3 te maken, maar weer vanuit een lange bal tastten we mis en was het 4-4.” De gelijkmaker kwam op naam van Levy van Nispen.

Het bleef bij 4-4. Veel schieten beide ploegen er niet mee op: DSOV blijft zesde staan, Hoofddorp zevende. De ploeg van Abram sluit volgende week het kalenderjaar af met een thuiswedstrijd tegen koploper JOS/Watergraafsmeer. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Minke Wiggerink