DSOV en Zwanenburg blijven elkaar op de hielen zitten

Zwanenburg is nog altijd niet zeker van deelname aan de nacompetitie. Directe concurrent DSOV bood in een rechtstreeks duel kranig weerstand en behoudt door het 1-1 gelijkspel twee punten voorsprong op het elftal van Edwin Eefting. In de derde periode van zondag 3C staat Zwanenburg drie punten achter op VVA/Spartaan.

Het is nog altijd ongemeen spannend in de derde klasse C. Niet wat betreft de titel, die is tenslotte sinds vorige week vergeven aan het Amsterdamse DCG dat eigenlijk het hele seizoen furore maakte. Maar vlak daaronder gebeurt nog van alles. Zo draait Zwanenburg een redelijk goed seizoen en maken zij goede kans op nacompetitie. De ploeg van Eefting verspeelde de afgelopen weken echter dure punten waardoor het de tweede plaats is kwijtgeraakt aan DSOV.

1010356_625541534188598_2787278721830459780_n

Zwanenburg begon overdonderend en zette DSOV met krachtvoetbal direct onder zware druk. De bezoekers kwamen dan ook snel op voorsprong.Rick Buijs profiteerde in de vijftiende minuut van een klutssituatie in het Vijfhuizense strafschopgebied nadat DSOV-doelman Jan Ziere zojuist nog een Zwanenburgse inzet knap gekeerd had. De bal viel echter pardoes voor de voeten van Buijs, die gemakkelijk kon scoren: 0-1. DSOV was tot dan toe nog niet bijzonder gevaarlijk geweest voor het vijandige doel maar daar kwam door de tegentreffer snel verandering in. Onder anderen Rick Gladon en Bianco Carolina waren voor rust al dicht bij een treffer maar Bryan Wilderom zette hem ook daadwerkelijk op het scorebord. Na een ruim halfuur spelen stoof hij over het middenveld om vervolgens vernietigend uit te halen. Zwanenburg-doelman Remco van Schagen kwam een vingertopje tekort: 1-1.

10259761_625543904188361_1127953335842691863_n

Na rust stapelde het aantal kansen zich op en een winnende treffer leek niet uit te kunnen blijven. Het was alleen de vraag wie er met de winst vandoor zou gaan. Tien minuten voor het eindsignaal leek DSOV aan het langste eind te trekken toen Bryan Wilderom gevloerd werd in het strafschopgebied. De penalty die volgde werd door Brian Carolina genomen maar door doelman Van Schagen knap gekeerd. Ook de rebound van Carolina was vervolgens een prooi voor de keeper, die in de tweede helft zijn ploeg op de been hield. Niet veel later mocht ook de andere doelman zich onderscheiden. In een snelle uitbraak leek Zwanenburg op weg naar de 1-2 maar een katachtige reflex van de rechterhand van Jan Ziere voorkwam een late treffer.

Van Schagen stopt penalty
“Een terechte uitslag’’, constateerde Zwanenburg-coach Edwin Eefting. “We hebben naar ons vermogen gevoetbald. Beide ploegen deden niet echt voor elkaar onder, wat resulteerde in een leuke wedstrijd voor het publiek.’’ Collega Anneese viel hem daarin bij: “Het krachtsverschil was nihil vandaag.’’