DSOV laat RODA ’23 in slotfase met lege handen achter

Het seizoen lijkt voor RODA ’23 in de zondag derde klasse C als een nachtkaars uit te gaan. De ploeg van Marco Bragonje verspeelde in de laatste minuten een voorsprong tegen DSOV en is daardoor uitgeschakeld in de strijd om de derde periode. Een eindklassering in de middenmoot is slechts wat overblijft.

In de eerste helft viel er weinig te genieten in Bovenkerk. RODA ’23 had iets meer balbezit, maar kon hier weinig echte kansen mee creëren. De paar keer dat de thuisploeg wel gevaarlijk was, stond DSOV-doelman Jessie Molenaar goed opgesteld om pogingen van Romello Austin en Dennis Bakker te keren. DSOV gaf weinig weg, maar deed zelf aanvallend ook weinig, met een 0-0 ruststand als gevolg.

IMG_6813

Ook na de rust had RODA ’23 een klein overwicht, maar bleef een openingstreffer uit. Het duurde tot de zeventigste minuut voor de eerste grote mogelijkheid na rust en die was voor de gasten uit Vijfhuizen. Een snelle tegenaanval kwam terecht bij Bianco Carolina, die echter de paal trof.

Vier minuten later was het aan de andere kant wel raak. Laszlo Ruwiel brak aan de zijkant goed door en zijn voorzet werd door Austin binnen gewerkt: 1-0. Lang hield deze voorsprong echter geen stand, want binnen vijf minuten had DSOV de gelijkmaker te pakken. Een steekbal van Maarten van Rijckevoorsel zette Jason Esseboom alleen voor doelman Daan Stevens, waar de invaller wel raad mee wist: 1-1.

IMG_6778

De 1-1 leek ook de eindstand te worden, totdat de gasten vlak voor tijd aan het langste eind trokken. Het slap verdedigen van RODA ’23 werd door Esseboom afgestraft. Met de 1-2 overwinning is DSOV de nieuwe koploper in de strijd om de derde periodetitel, waar RODA ’23 nu met vijf punten achterstand zo goed als zeker voor uitgeschakeld is. De Bovenkerkers blijven wel vijfde staan, op één punt gevolgd door DSOV.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.