Du Chatinier voegt daad bij woord en AFC revancheert zich tegen TEC

AFC heeft zich in de Tweede Divisie gerevancheerd voor het zwakke optreden tegen VVSB. Met vier nieuwelingen in de basis versloeg de formatie van Ton Du Chatinier TEC. De van een blessure teruggekeerde Melvin Grootfaam was met een goal en assist de grote man aan Amsterdamse zijde: 3-2.

”Er gaan koppen rollen.” Dat vertrouwde AFC-coach Ton de Chatinier een verslaggever van FOX toe na de 3-2 nederlaag bij VVSB. De oefenmeester was witheet na het optreden van zijn ploeg. AFC gaf vooral in de eerste helft niet thuis. Daarom wisselde Du Chatinier drie spelers in de rust (Edip Biberoglu, Glenn van Zoolingen en Guido Moelee).

Zondag tegen TEC had de coach van de Amsterdammers inderdaad de daad bij het woord gevoegd. Vier nieuwe namen verschenen aan de aftrap bij AFC. Aanvoerder Magid Jansen, Melvin Grootfaam (alle twee terug van een blessure), Teun van Zweeden en Pieter Koopman begonnen nu wel in de basis, terwijl het eerder genoemde drietal op de bank begon.

Met Grootfaam, Koopman, Jansen en Van Zweeden begon AFC vrij goed aan het duel. Al na twee minuten kreeg Koopman een kleine kopkans na een voorzet van rechts. Aan de andere kant was ook Jip Bartels gevaarlijk. De spits van de gasten dook in de eerste minuut op aan de rand van het strafschopgebied van AFC, maar doordat Bartels slechts een rollertje produceerde kon doelman Patrick Zonneveld de bal zonder moeite klemmen.

Toch bleven echte grote kansen in de eerste 25 minuten uit. Zo zag Koopman zijn schot na twintig minuten geblokt worden en deed Zonneveld na 24 minuten wederom goed zijn werk door een schot van een meter of twintig te keren, maar hij had geen antwoord op een kopbal van oud-AFC’er Randel Shakison.

De verdediger van TEC profiteerde dankbaar na laks dekken van AFC. Uit een vrije trap zette hij de na 28 minuten de 0-1 op het scorebord, maar binnen vijf minuten stond het weer gelijk. Koopman kegelde na 33 minuten de 1-1 tegen de touwen.

Jonathan Richard zorgde na 63 minuten voor de 2-1 door de bal op aangeven van Melvin Grootfaam binnen te werken. De voorsprong na ongeveer een half uur spelen was verdiend, want na rust was AFC sterker. Voor de 2-1 kreeg onder anderen Pieter Koopman twee goede kansen, maar daar maalde niemand om.

Na een heerlijke solo maakte Grootfaam na 65 minuten zelf de 3-1. Daarmee leek hij het duel in het slot te gooien, maar vijf minuten voor tijd werd het nog spannend toen invaller Sven van Ingen de 3-2 maakte. “Het enige minpuntje is dat we door twee spelhervattingen twee doelpunten tegen krijgen. Dat mag niet gebeuren, maar over het geheel genomen ben ik heel tevreden”, vertelde Du Chatinier na afloop.

De coach blikte ook nog even kort terug op zijn harde woorden van vorige week. “Ik kan soms heel boos zijn, maar daarna ben ik het ook weer kwijt. We hebben maandag een nabespreking gehad en toen heeft iedereen zijn zegje gedaan. Daarmee is het voor mij klaar.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie.

Archieffoto Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC