Dubbel gevoel voor Meeuwsse (OSV) na geflatteerde nederlaag

Een 6-2 nederlaag op bezoek bij BOL, dat zijn op het eerste oog pijnlijke cijfers erkent Kai Meeuwsse. Maar de trainer van OSV stapte met een dubbel gevoel van het veld in Broek op Langedijk. In een “zeer geflatteerde uitslag” zag hij ‘het beste OSV van dit seizoen’.

Al na twee minuten keek de ploeg uit Tuindorp-Oostzaan tegen een achterstand aan. Doelman Maarten Daniels, die de voor drie wedstrijden geschorste Marco Keevel verving, schatte een bal verkeerd in toen hij te ver uit zijn doel kwam en Martijn Ton profiteerde hiervan: 1-0. Even later verdubbelde Sietze Brandsma de voorsprong voor de thuisploeg.

Dave Sijbrands zorgde op slag van rust nog voor de aansluitingstreffer van OSV, maar nog voor het rustsignaal zorgde Brandsma met zijn tweede van de middag weer voor de voorsprong van twee doelpunten: 3-1. “Ik vond ons eigenlijk de betere ploeg. BOL komt er snel uit en wist het ons daar een paar keer lastig mee te maken, maar de tegendoelpunten waren allemaal zeker niet nodig.”

In de tweede helft gingen de gasten in de aanval op zoek naar de 3-2. Deze viel uiteindelijk met ruim een uur op de klok, wederom van de voet van Sijbrands. Er waren vervolgens genoeg mogelijkheden voor de gelijkmaker. “We bleven drukken, hadden op dat moment zelfs zeventig procent balbezit. Het wilde echter niet lukken.”

In plaats van de gelijkmaker, kreeg OSV in de slotfase de deksel op haar neus. Bij het nemen van een hoekschop stond OSV niet goed in de tegenaanval en Brandsma voltooide zijn hattrick met de 4-2. Door doelpunten van Jelte van der Wal en Koen Tros liep BOL nog verder uit naar 6-2. “Hun kracht ligt in de omschakeling. Dat kan botsen met mijn speelstijl van hoog drukzetten, zeker als we niet goed staan. Dan wordt dat door een goede ploeg als BOL afgestraft. In de tweede helft zijn weggecounterd.”

Ondanks de grote nederlaag vond Meeuwsse toch nog een positieve noot. “6-2 doet misschien wel zo vermoeden als je er niet bij bent geweest, maar wij zijn zéker niet weggespeeld. De nederlaag is zwaar geflatteerd, dat gaf de trainer van BOL ook toe. Ik heb zelfs het beste OSV van dit seizoen gezien. De spelers hebben voor elkaar geknokt, we zijn dominant geweest. Normaal ben ik er doodziek van als we verliezen, maar vandaag stapte ik eerlijk gezegd met een kleine glimlach van het veld.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto boven: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)