Home / Zaterdag 3b / Dubbele cijfers voor Wartburgia tegen GeuzenMiddenmeer

Dubbele cijfers voor Wartburgia tegen GeuzenMiddenmeer

Het verschil tussen de lijstaanvoerder en de rode lantaarndrager in zaterdag 3B bleek inderdaad zo groot als de ranglijst aangaf. Waar Wartburgia dit seizoen slechts één wedstijd had verloren, had Geuzen Middenmeer er slechts één gewonnen. Het werd dan ook een doelpuntrijk duel: 2-10.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Het was al raak in de eerste minuut, waarbij de eerste de beste Wartburgia-aanval door spits Bob Dekker werd afgerond. Na 6 minuten werd een lange pass van Joost Hommenga door Armanda Cuvalaj tot 0-2 gepromoveerd. En in de 20ste minuut knalde Daan Dijkman met een knap schot in de rechterbovenhoek de 0-3 binnen. Vijf minuten later schoot David van Paridon de vierde binnen en pas toen kon Geuzen wat terugdoen. Eén van de schaarse uitvallen aan de kant van Geuzen leidde tot een strafschop, die Erik Beerepoot onberispelijk benutte. Het slotwoord in de eerste helft was voor Soefian Khodabaks die vanuit de kluts de 1-5 binnen tikte. 

Na rust hetzelfde beeld: Wartburgia jagend op dubbele cijfers en een stug verdedigend Geuzen, dat er regelmatig probeerde uit te komen. Het werd 1-6 door Dekker en 1-7 door Khodabaks, na een knap gekeerd schot van Dylan van Dam. Uit een corner van diezelfde van Dam was het opnieuw Khodabaks die met een knappe kopbal de derde goal van zijn hattrick maakte. Tien minuten voor tijd mocht Beerepoot wat terugdoen uit een mooie Geuzen-aanval: 2-8. Toch werd de 10 nog gehaald door Wartburgia. Cuvalaj scoorde zijn tweede, door van dichtbij tegen de bal aan te lopen. En net voor tijd mocht Dekkeer een penalty nemen, die de tweede hattrick van de wedstrijd opleverde. In de laatste minuut stopte keeper Etienne Kwa knap een tweede Wartburgia. Geuzen Middenmeer verdiende een compliment voor hun sportiviteit en inzet en Wartburgia voor het vasthouden van de focus en het blijven combineren.

Het betekende het einde van de tweede periode, waarin Wartburgia opnieuw als eerste eindigt. Omdat Wartburgia echter ook de eerste periodetitel al pakte, gaat de tweede periodetitel naar De Dijk.

Tekst en foto’s: Frank van Paridon

De Dijk pakt zwaarbevochten periodetitel

 

Send this to a friend