Home / slideshow / De Dijk pakt zwaarbevochten periodetitel

De Dijk pakt zwaarbevochten periodetitel

De Dijk is aan het einde van het seizoen zeker van de nacompetitie. Trainer Ben Vis wist met zijn team een 0-4 zege te boeken op SCW en zodoende de periodetitel veilig te stellen.

Bekijk alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3B

De Amsterdammers speelden zaterdagmiddag op een lastig bespeelbaar valt, maar het wedstrijdverloop was wél in het voordeel van het spel van De Dijk. “We speelden vandaag op een slecht veld, maar wél tegen een leuke tegenstander”, vertelt Vis. “Net als wij waren zij een jonge ploeg, maar wij waren voetballend gewoon beter. We hadden het geluk dat we in de openingsfase al twee treffers maakten en daarna werd het voetbal slechter door het veld. Maar met de vroege voorsprong zit je als trainer toch even wat lekkerder op de bank.”

De overwinning zorgde ervoor dat De Dijk definitief een periodetitel op zak heeft, een prettig gevoel voor de club. “Het is een vrij zwaar seizoen met late doelpunten tegen, dus het is lekker dat we nu die periodetitel binnen hebben. We hebben een goede reeks neergezet, al hadden we ook wat geluk met de tegenstanders. Dat hadden we wel zo’n beetje ingecalculeerd. We begonnen goed aan de periode en hebben vervolgens een aantal keer een gelijkspel geaccepteerd. We zijn er dus écht mee bezig geweest. Als je het vandaag dan op deze manier kan afmaken, dan is dat natuurlijk geweldig.”

Na de zege werd een klein feestje gevierd in de kantine. “Ja, het was inderdaad even feest. We zijn wél bij SCW gebleven, want het is nogal een stukje tussen Rijsenhout en Amsterdam-Noord, maar we hebben het gevierd. Daarvoor is SCW overigens ook een vriendelijke club.” De komende tijd gaan er bij De Dijk weer een aantal zaken veranderen, zo geeft Vis aan. “We zijn natuurlijk streng geweest om de beste spelers steeds op te stellen. Echter, we gaan nu de kant weer op van: wie traint die speelt. Dus de jongens die willen spelen, moeten het nu gewoon weer laten zien.”

De periodetitel geeft recht op nacompetitie, waarin De Dijk kans maakt om te promoveren. Vis heeft alle vertrouwen in een goede afloop, al houdt hij een slag om de arm. “Daar gaan we wel vanuit. Voetballend zit het bij ons sowieso goed in elkaar, alleen we zijn heel jong. Daardoor missen we toch simpelweg wat ervaring. In de nacompetitie is ervaring meestal ook wel lekker, maar dat moeten we nu vanaf de kant zien te bewerkstelligen. Qua voetbal moeten we het echter kunnen redden.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV