Home / Algemeen / Duel met oude club Overbos leeft enorm bij Bruchner (Pancratius)

Duel met oude club Overbos leeft enorm bij Bruchner (Pancratius)

Vandaag (zaterdag) staat Noud Bruchner in de derde klasse B tegenover zijn oude club Overbos. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap naar competitiegenoot Pancratius. Een overstap die hem goed is bevallen.

“k mis mijn oude club Overbos niet echt”, moet Bruchner bekennen. “Dat komt mede doordat ik hier een nieuwe vriendengroep heb bijgekregen. Ik wist dat het een vriendenteam was en het bevalt mij uitstekend. De meeste jongens zijn ouder dan ik. Buiten het voetbal doen we ook gezellige dingen zoals stappen of drinken we na een training nog wat in de kantine.”

Bruchner kijkt uit naar het weerzien met zijn oude club, waar hij zijn hele leven speelde, op één seizoen bij FC Aalsmeer na (2012-2013). “Ik heb nog veel contact met Robert Feije, een goede vriend van mij. Ook heb ik deze week met Maarten Wels gesproken. Wij lopen in de aanloop naar de wedstrijd toe met elkaar te dollen. Met anderen heb ik weinig contact, aangezien veel spelers uit het team vorig seizoen zijn gestopt.”

De middenvelder verwacht een lastige wedstrijd tegen het fitte Overbos. “Wij missen zes basisspelers die nog geblesseerd zijn. Het zal een lastige wedstrijd worden en we zullen er vol voor moeten gaan. Het is een soort derby, dus dat leeft in de selectie. Voor mij persoonlijk leeft deze wedstrijd heel erg. Vooral omdat ik tegenover mijn oude club sta.”

Pancratius is met zestien punten uit acht wedstrijden goed gestart in de zaterdag derde klasse B. De achterstand op koploper Zandvoort bedraagt vijf punten. “Wij willen promotie via de nacompetitie behalen. Ik denk dat Zandvoort gewoon eerste zal worden in onze competitie. Dan zullen wij moeten vechten voor plek twee tot vijf. Ik denk dat wij na de winterstop in staat zijn om dat te behalen, want dan hebben we iedereen ook weer terug van blessures.”

Verslag: Roy Baltus

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!