Kranenburg in actie voor Elinkwijk

Duel van RODA’23 tegen roodgekleurd Elinkwijk zes minuten voor tijd gestaakt

Het duel tussen RODA’23 en Elinkwijk in de zondag tweede klasse B heeft het einde niet gehaald. Zes minuten voor tijd staakte scheidsrechter Jans de wedstrijd bij een 2-2 tussenstand omdat Elinkwijk, inmiddels met zeven man op het veld, niet verder wilde spelen.

De bezoekers waren het de hele tijd niet eens met de beslissingen van de arbiter, die liefst vier spelers wegstuurde. Bij de laatste rode kaart liepen de zeven overgebleven spelers van Elinkwijk het veld af. “Zij kozen er zelf voor om weg te gaan”, blikte RODA’23-trainer Bnar Toofeek terug. “De scheidsrechter trok heel graag met kaarten. Alles wat er gebeurde, was een kaart waard. Ook wanneer spelers van Elinkwijk iets tegen hem zeiden. Terwijl het verder een sportieve wedstrijd was.”

In de tachtigste minuut legde de scheidsrechter het duel al tien minuten stil om even af te koelen. Op dat moment keek RODA’23 tegen een 1-2 achterstand aan. Nadat Rinaigel Ogenio halverwege de eerste helft de score opende, verzuimden de Bovenkerkers vlak voor rust verder afstand te nemen. “Wij waren veel beter dan Elinkwijk. Na de rust sloop er een raar gevoel in de ploeg. Er werd niet meer hard gewerkt, we schakelden traag om en gingen met de kont naar achteren lopen.”

Vooral met dat laatste speelde de thuisploeg Elinkwijk in de kaart. Vlak nadat de bezoekers op gelijke hoogte kwamen, werd in de persoon van Hakan Yasar de eerste speler weggestuurd. Met een man minder slaagden de Utrechters erin om de leiding in handen te nemen. Pas na het afkoelen – door een rode kaart voor Renne Donkor stond Elinkwijk met negen man op het veld – kwam RODA’23 langszij. Martijn Guitink benutte een strafschop, nadat ook Jurney Emerencia rood kreeg.

Toen Annas el Ghanoutti als vierde Utrechter vroegtijdig kon vertrekken, was de maat vol voor de gasten. Dat terwijl RODA’23 op dat moment bloed rook. “Dit was in ons nadeel. We hadden het publiek achter ons, een enorme vibe om die derde treffer te maken en Elinkwijk was helemaal gesloopt. Ik had er geld op willen inzetten dat wij dat doelpunt zouden maken.” Daarvoor moeten de Bovenkerkers nu even wachten. Het is niet bekend wat er met de resterende minuten gaat gebeuren. Uitspelen op een andere datum behoort tot de mogelijkheden. “Maar aan Elinkwijk te horen, hebben ze daar weinig zin in.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.