Duidelijkheid voor Zeeburgia en JOS

De KNVB heeft vanmorgen bekend gemaakt hoe de nacompetitie schema’s er uit gaan zien als het gaat om de landelijke klassen. De topklasse, hoofdklasse en de promotie vanuit de eerste klasse vallen daar onder. De definitieve schema’s van West 1 zijn nog niet bekend. Het programma van West staat op onze speciale nacompetitie pagina.

De opengevallen plaatsen in de hoofdklasse worden ingenomen door deelnemers aan de nacompetitie. Zeeburgia en JOS (als zij zich definitief weten te plaatsen) maken dus meer kans om te promoveren. De KNVB berichtte het volgende:

Vooral de ontwikkeling over de zondag hoofdklasse wordt door veel Amsterdammers nauw gevolgd. Zoals eerder bekend werd gemaakt zullen Feyenoord, FC Hilversum en Argon volgend seizoen geen deel meer uit maken van het zondagvoetbal. De KNVB zegt daar over het volgende: “De KNVB heeft recentelijk vernomen dat de verenigingen Feyenoord AV, FC Hilversum en Argon (allen Hoofdklasse A) met ingang van het seizoen 2013/’14 zich niet inschrijven voor het prestatieve zondagvoetbal en daarmee hun positie in de Hoofdklasse dan wel eerste klasse (in geval van degradatie) opgeven. De KNVB gaat er van uit dat genoemde verenigingen voldoen aan hun sportieve plicht en het seizoen zo goed als mogelijk afmaken. De al geplande competitiewedstrijden in de Hoofdklasse blijven in het programma staan en de beschreven promotie-/degradatieregeling – zoals opgenomen in het bewaarnummer onder 1.23.8 – blijft dan ook ongewijzigd.”

De opengevallen plaatsen in de hoofdklasse worden ingenomen door deelnemers aan de nacompetitie. Zeeburgia en JOS (als ze zich definitief weten te plaatsen) maken dus meer kans om te promoveren. De KNVB berichtte het volgende: “De KNVB is voorstander van een natuurlijke doorstroming tussen de verschillende competities. De vrijgekomen plaatsen in de Hoofdklasse worden dan ook opgevuld door de klassen daaronder. Deze doorstroming verloopt via de nacompetitie; verliezend finalisten in de nacompetitie strijden onderling voor de vrijgekomen plaats(en). Indien één of meerdere van de bovengenoemde verenigingen zich hebben geplaatst voor de nacompetitie voor promotie/degradatie kan de KNVB pas gaandeweg de nacompetitie aangeven op welke wijze tot opvulling van de plaatsen wordt overgegaan.”

Het schema als er 1 of meerdere ploegen wegvallen ziet er als volgt uit:

DATUM THUIS UIT Tijd Wedstrijd
Don. 30 mei Verliezen E hfd A Verliezen F hfd A 19:30

A**

Don. 30 mei Verliezen E hfd B Verliezen F hfd B 19:30

B**

Don. 30 mei Verliezen E hfd C Verliezen F hfd C 19:30

C**

** Via loting wordt bepaalt wie thuisspeelt
Zon 2 juni Winnaar A Winnaar B 14:30
Bij winst A
Don. 6 juni Winnaar B Winnaar C 19:30
Zon. 9 juni Winnaar C Winnaar A 14:30
Bij geen winst A
Don. 6 juni Winnaar C Winnaar A 19:30
Zon. 9 juni Winnaar B Winnaar C 14:30
Winnaar halve competitie promoveert naar hoofdklasse

Bij het wegvallen van twee ploegen zullen de nummers 1 en 2 van de halve competitie zich plaatsen voor de hoofdklasse. Als er drie ploegen wegvallen dan zal alleen de eerste ronde worden gespeeld. De winnaars van de eerste ronde plaatsen zich dan voor de hoofdklasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)