Duo Obbiba/Gilds krijgt de leiding bij VVA/Spartaan

Vanaf volgend seizoen staan niet één, maar twee personen voor de zondagselectie van VVA/Spartaan. De club heeft namelijk gekozen voor een samenwerkend duo. De huidige trainer Mo Obbiba krijgt versterking van Otto Gilds, die al eerder in dezelfde constructie bij VVA/Spartaan heeft gewerkt.

“De club kent mijn kwaliteiten. Ik ben een type trainer die boven de groep staat en bij VVA/Spartaan wil ik de ‘eenheid’ weer terugbrengen in de groep”, vertelt Gilds. “We gaan voor een andere inslag. De aansluiting met het tweede elftal en de jeugd is voor de club belangrijk. Daar gaan we aan werken. Daarnaast wil ik de oude gezelligheid van de club terugbrengen.”

VVA/Spartaan liet weten dat de samenwerking op ‘gelijkwaardige basis’ zal gaan. “Mo Obbiba en ik zullen allebei de verantwoordelijkheid hebben over de zondagselectie. Over de rest van de samenwerking moet nog worden gesproken, maar dat kunnen we wel goed afstemmen. Ik heb goed contact met hem, dus de samenwerking moet goedkomen”, aldus Gilds, die in 2006 kampioen werd met de club.

Mo Obiba heeft dit seizoen alleen de leiding over de zondagselectie en krijgt vanaf komend seizoen hulp van Otto Gilds.
Mo Obiba heeft dit seizoen alleen de leiding over de zondagselectie en krijgt vanaf komend seizoen hulp van Otto Gilds.

De Amsterdammers staan momenteel op een achtste plaats in de derde klasse C. “Voor volgend seizoen hebben we de ambitie zo hoog mogelijk te eindigen in de derde klasse. Dat moet met deze selectie ook zeker haalbaar zijn. Wanneer ook de precieze invulling van de samenwerking bekend is, gaan we alvast vooruit kijken naar het nieuwe seizoen.”

Verslag: Joachim van der Marck

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)