Dure nederlaag JOS in Bussum tegen SDO

JOS Watergraafsmeer heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Sander Middelbeek verloor in Bussum met 2-0 van SDO en ziet OFC en AFC’34 op nog maar vier punten achterstand.

Na de 8-1 zege van vorige week op Stormvogels waren er weinig mensen die rekening hadden gehouden met deze nederlaag.

Roy Bussman
Roy Bussman

In de  eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. JOS Watergraafsmeer had het meeste het balbezit,. Tot grote kansen kwam het echter niet en dat lag mede aan het zware veld. SDO leek aan het eind van de eerste helft beter in haar spel te komen. En in de 44ste minuut kwam de ploeg uit Bussum zelfs op voorsprong.

Erik Piket en Maurice Renger in gevecht om de bal

Een goed opgezette aanval via de linkerkant, waar Ilias Mazouji goed door ging, en de achterlijn haalde. Zijn voorzet kwam bij Dennis Loos terecht die de 1-0 aantekende.

Na de rust was het na drie minuten weer raak voor SDO. Een identieke situatie alleen nu van af de rechterkant, waar nu Jerry van Stift de bal hard binnen schoot voor SDO. Vanaf dat moment was het voor SDO geen moeilijke keuze en ging het achteruit hangen en liet JOS Watergraafsmeer het spel maken.

Patrick Lokken kreeg wel kansen maar kwam niet tot scoren

En dat lukt JOS niet op dit zware veld. Mondjesmaat werden de spitsen van JOS Watergraafsmeer bereikt maar die stonden tegen een overmacht. Trainer Sander Middelbeek probeerde het nog met een paar verse krachten en Alex de Bruijne werd mee naar voren gestuurd om als een breker wat te gaan forceren. Maar SDO bleef simpel overeind. SDO had zelfs de kans om de score nog hoger uit te laten vallen. Al was dat  gezien het wedstrijdbeeld geflatteerd geweest.