Dure remise voor Blauw Wit Beursbengels op Marken

Blauw-Wit Beursbengels blijft net boven de nacompetitiestreep van de zaterdag tweede klasse A bungelen. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent dacht Marken met drie punten te verlaten, totdat de thuisploeg vlak voor tijd alsnog op gelijke hoogte kwam: 1-1.

De eerste helft hadden de Amsterdammers de harde, stormachtige wind op het schiereiland mee. Dat zou een voordeel moeten zijn, maar de lange bal van achteruit van de thuisploeg was toch heel lastig te verdedigen. Met name omdat de bal bleef hangen en daardoor voor de verdediging lastig was in te schatten. De technische vaardigheden van Blauw-Wit Beursbengels leverden meer balbezit en kansen op, alleen stond het vizier voor de rust nog niet op scherp.

Na de hervatting bleven de bezoekers de bovenliggende partij. Enige flipperkastsituaties (voor beide doelen) leidden nog niet tot succes. In de zeventigste minuut werd de brilstand wel doorbroken. Erwin Smajic stelde de vlak daarvoor ingevallen Ismael Kartodimedjo in staat de 0-1 binnen te schuiven. Die openingstreffer was uiterst verdiend voor de Amsterdammers.

Marken probeerde de bakens te verzetten, maar de geconcentreerde gasten hadden vooralsnog goed het oog op de lange ballen van de thuisploeg. Dat Blauw-Wit Beursbengels zelf verzuimde de vele mogelijkheden op een tweede treffer te verzilveren, kwam ze in blessuretijd duur te staan. Met een puntertje kon Ramon Veerman namelijk voor de verrassende 1-1 tekenen.

De Amsterdammers blijven door deze remise aan de onderkant van de ranglijst hangen, terwijl een overwinning wat meer lucht had gegeven voor de rest van de competitie. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.